Wanneer je in de clubgeschiedenis duikt komen al gauw de namen van de oud-voorzitters naar voren, deze waren:

T. Nijboer (†),
J. Boerstra,
H. Sikkema - nu erevoorzitter (†),
K. Brouwer - nu erevoorzitter,
T. Oosterbaan,
H. de Vries,
W. Postma,
J. Bottema,
H. Kempenaar (tot op heden).

Ook de ereleden hebben een belangrijk steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van KV It Fean. De meest bekende was natuurlijk ons erelid: Durk Bouma die op vrijdag 17 oktober 2008 is overleden. Durk, zo was hij bekend binnen de korfbalvereniging, was de nestor van KV It Fean. Vanaf het begin was hij betrokken bij het reilen en zeilen van de vereniging. Durk was in zijn jonge jaren speler van de selectie. Op 8 oktober 1959 kwam hij in het bestuur en heeft daar onafgebroken deel uit van gemaakt tot 1993 (34 jaar!). Durk was trainer, scheidsrechter, jeugdleider, behartigde het wedstrijd-secretariaat, hield zich bezig met materiaalbeheer en was in zijn laatste actieve jaren kantine-beheerder. Ook was hij niet te beroerd om elke maandag de kleedkamers schoon te maken. In het winterseizoen verzorgde hij de kaartverkoop voor de competitie-wedstrijden in de zaal. Zaalwachten hoefden we niet te regelen, want dat regelde Durk. Zelf nam hij het grootste deel voor zijn rekening. Ook het veld vergat hij niet. Vaste prik bij zijn dagelijks “blokje om” was het korfbalveld. Even om te kijken hoe het veld erbij lag en controle van de kantine. Allerlei kleine dingetjes hadden dan zijn aandacht. Het had vaak geen naam, maar het was enorm belangrijk voor het functioneren van de korfbalvereniging. Trots was Durk toen hij op 29 april 2004 door Burgemeester Lyklema werd geridderd als: Lid in de Orde van Oranje Nassau. Durk was enorm “grutsk” op deze onderscheiding en wij als vereniging ook!

Alle Helmus (†) was belangrijk voor It Fean als bestuurslid, scheidsrechter, als trainer, als chauffeur etc. Mevr. W. Wouda van der Land (†) was ons eerste erelid, zij was vanaf het eerste moment penningmeester en heeft dit gedurende 14 jaar onafgebroken gedaan. Eppie Bouma, die in 1972 penningmeester werd, is ook benoemd tot erelid.

Tevens erelid is de heer A. Tromp (†). In 1977 krijgt It Fean een eigen sponsor in de persoon van de heer A. Tromp, van het EDS-tankstation en autoshop. De club zat toendertijd financieel krap bij kas. De sponsoring begint met het aanbieden van trainingspakken en tassen met daarop reclame. Een paar jaar later krijgt iedereen een trainingsshirt met reclame en als klap op de vuurpijl steekt de heer Tromp de gehele vereniging aan het begin van het seizoen 1980-1981 in een compleet nieuw tenue.

Op vrijdagavond 21 april 2023 tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering is Corry Helfrich-Hiemstra benoemd tot erelid. Voorzitter Henk Kempenaar licht het verzoek om de vergadering te vragen Corry als erelid te benoemen van KV It Fean als volgt toe:

Corry is begonnen met haar vrijwilligerswerk in 1972 en behalve voorzitter en penningmeester, heeft ze daarbuiten alle functies wel uitgeoefend die je maar kunt bedenken. Een rots in de branding, iemand die voor de club door het vuur gaat en niet bang is om wat werk te verzetten. 
Corry is iemand met een duidelijke mening, maar altijd een mening in het belang van de club. Een duizendpoot die alles kan, iedereen kent en op alle vragen een antwoord heeft. 
Zo heeft ze meer dan 50 jaar de vereniging geholpen in haar bestaansrecht en altijd in goede en minder goede tijden voorop gestaan in het helpen van onze prachtige club. Voor al haar vrijwilligerswerk is Corry daarvoor ook al eens door ons koningshuis onderscheiden met de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Natuurlijk zal Corry voorlopig op de achtergrond haar bestuurlijke vervanger ondersteunen en zal ze altijd toch betrokken zijn bij onze club. Corry houdt van KV It Fean en wij houden van Corry.

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
It Fean / Boelenslaan 3 - De Wâlden 512 jun.18 - 12
Wêz Warber en Fluch E2 - It Fean / Boelenslaan E113 jun.9 - 9 (2 - 4)
Bekijk alle uitslagen

Agenda