De korfballers van Harkema komen in de slotfase nog sterk terug thuis tegen It Fean. Toch keerde It Fean met de punten naar huis, het fluitsignaal luidde dan ook bij een 12-14 eindstand. Na de laatste ontmoeting tussen Harkema & It Fean waarbij It Fean duidelijk de overhand had, was Harkema gebrand om een sterke strijd te leveren en de punten dan ook thuis te houden.

In de eerste helft ging Harkema dan ook vlot van start en kwam in de eerste 20 minuten op een 5-3 voorsprong. It Fean dat wellicht iets te licht in de wedstrijd was gestapt na de laatste dikke overwinning moest zichzelf opscherpen om te zorgen dat Harkema niet verder zou uitlopen. Met als resultaat dat de twee ploegen met een stand van 6-4 de rust ingingen.

Na de rust kwam de Expert-formatie uit Surhuisterveen terug in de wedstrijd, mede door twee afstandsschoten van Margriet Helfrich liep It Fean uit naar een score van 8-12. Met nog dik 10 minuten op de klok was alles nog mogelijk. Harkema leverde dan ook een sterke strijd en wist door middel van een doorloopbal van Annemarie Heidstra 10-12 op het scorebord te zetten. Nog 7 minuten resterend met felle aanvallen en een sterke verdediging lieten beide ploegen grote vechtlust zien. Harkema wist nog tweemaal de korf te vinden voordat het eindsignaal klonk. Met 12-14 zag Harkema It Fean met de overwinning naar huis gaan.

Volgende week speelt Harkema om 20.30 uur uit tegen Elko, It Fean speelt thuis om 18:30 uur tegen Flamingo's.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!