Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd De Granaet 1- It Fean 1 op het programma. Door het verlies van de Flamingos op EKC 2000 kon it Fean bij winst een gedeelde eerste plaats bemachtigen in poule 3A. De Granaet kon bij winst op gelijke hoogte komen met de EXPERT-formatie.

De EXPERT-formatie begon goed aan de wedstrijd, vooral in verdedigend opzicht was It Fean scherp. De aanval had het lastig, maar wist na een paar moeizame aanvallen op een 0-2 voorsprong te komen. De Granaet had lange aanvallen, maar ook bij de Granaet was de afronding moeizaam. Na een lange aanval van de Granaet wist men doormiddel van een afstandsschot te scoren en de 0 van het scorebord te halen.

In de fase hierna verliep het scoreverloop aan beide zijden moeizaam. Na een mooie aanval van It Fean wist Margriet Helfrich een klein kansje te verzilveren en wist de stand hiermee op een 1-3 in voordeel van It Fean te brengen. Beide ploegen wisten een strafworp te bemachtigen en te scoren, wat de stand op 2-4 bracht. Kort voor rust wist de Granaet viermaal op rij te scoren waardoor de Granaet haar achterstand wist om te buigen in een 6-5 voorsprong.

Na de rust was It Fean de ploeg die als eerste de korf wist te raken en bracht de stand hiermee op 6-6. In de hierop volgende fase gingen beide ploegen gelijk op, dit tot een stand van 8-8. Hierna wist it Fean haar aanvallen beter op tezetten en uit te lopen naar een 8-11 voorsprong. Door de laatste minuten uit te spelen gaf it Fean deze voorsprong niet meer uit handen. Bij een stand van 10-11 werd de wedstrijd afgefloten. It Fean heeft hiermee goede zaken gedaan en staat nu op een Gedeelde eerste plek met Invicta en de Flamingo's.

Op zaterdag 11 januari speelt it Fean om 16:20 thuis tegen KV Elko.