Bij Drachten is het altijd een verrassing hoe groot het aantal ‘oud eerste spelers’ is. Dit bepaalt vooral het aandeel routine en dat kan bepalend zijn voor de winstkansen. Zaterdag leek dat aandeel beperkt en kon It Fean 3 lange tijd meekomen.

Het verdedigingsvak met Jille, Peter, Susanne en Margriet, moest in de 2e minuut al snel capituleren (1-0), maar het aanvalsvak (Henk, Stanley, Grietje, Eelkje) maakte in dezelfde minuut gelijk. Er onstond een gelijk opgaande wedstrijd, qua doelpunten. Drachten leek gemakkelijker te spelen, maar kwam toch niet gemakkelijk tot scoren. Door strafworpen gaf It Fean aan Drachten de kans om uit te lopen. Susanne raakte op dreef, maakte tot ieders verbijstering, laten we het noemen ‘bijzondere’ doelpunten. En daarmee kwam It Fean in de 23e minuut voor het eerst op voorsprong. Stanley, die verdienstelijk meespeelde, legde zijn verdediger fraai in de luren, en scoorde een ‘one-handy’: 6-7.
Daarna was het toch weer Drachten, met 3 doelpunten op rij trokken ze de wedstrijd naar zich toe, met een 10-8 stand werd de rust in gegaan.

Nogmaals een goede serie van Drachten zorgde voor 12-8. De wedstrijd leek gespeeld, maar It Fean liet zich niet kennen. Met 2 ‘frisse’ krachten, Evert en Petra, in de gelederen kwam nieuw gevaars. It Fean zat de Drachtsters weer op de hielen: 14-13. Drachten raakte gefrusteerd en zocht vooral steun bij de scheidsrechter, in plaats van bij zichzelf. Met nog 5 minuten te gaan stond het 15-15. Ondanks dat Drachten potentieel beter was, kon het echt nog alle kanten op.
Met nog 4 minuten te gaan had Drachten 16-15 gescoord. De aanvallers van It Fean hadden meerdere kansen op de gelijkmaker, echer die werden jammerlijk om zeep geholpen. Het mocht niet zo zijn. In de laatste minuut scoorde Drachten de 17-15, waarna gefloten werd voor het eindsignaal.
Helaas, It Fean was vandaag dichtbij, maar toch onvoldoend opgewassen tegen de ervaring van Drachten.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Parabool 3 op het programma. Zij staan 3e in de ranglijst staat, ook dat zal wederom een moeizame wedstrijd worden.


Doelpunten It Fean
Henk 8 (3), Susanne 3, Petra 2, Peter en Stanley 1

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!