Afgelopen zaterdag stond voor Flamingo’s de derby tegen de EXPERT-formatie van It Fean op het programma. De wedstrijdbal werd aangeboden door de klaverjasclub. De wedstrijd werd geopend door Janna de Meer en Demi Bijstra, de pupillen van de week. Beide wisten ze de inloopbal te scoren.

Flamingo’s kwam snel op voorsprong door een afstander en inloopbal van Amarins van der Meer. It Fean kreeg een stafworp mee en wist deze te benutten. Flamingo’s wist de voorsprong uit te breiden met een afstander van Ruben Sijtsma en inloopbal van Herman Pilat. Vervolgens wist It Fean tweemaal tot scoren te komen. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 9-6.

Na de rust maakte Aaltsje van der Mei een uitstarter. Daarna was het de beurt aan It Fean. Flamingo’s leek de concentratie even kwijt te zijn en It Fean wist drie keer tot scoren te komen. Flamingo’s antwoordde daar op met twee afstandschoten van Peter Gerlsma en André Bosma. It Fean wist de spanning er in te houden en kwam tot twee minuten van het einde op 13-13. Het winnende doelpunt werd aan de kant van Flamingo’s gemaakt door Peter Gerlsma.

Scores Flamingo’s: Peter Gerlsma 3, Aaltsje van der Mei 3, Herman Pilat 2, André Bosma 2, Amarins van der Meer 2, Marieke Keizer en Ruben Sijtsma.

20 apr.15:30Hoogkerk/Schelwald Optiek 2 - It Fean / Boelenslaan 2Meer
20 apr.17:00Hoogkerk/Schelwald Optiek 1 - It Fean / Boelenslaan 1Meer
22 apr.18:15TFS D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer