Afgelopen zaterdag stond voor It Fean 1 de tweede zaalwedstrijd op het programma. Na een nipt gewonnen partij vorige week tegen Elko, werd er zaterdag de streekderby tegen Harkema gespeeld. Voorzitter Jehannes Bottema opende bij de presentatie het zaalseizoen, pupillen D2 was dit keer het team van de week.

De EXPERT-formatie kwam na 10 minuten op een 1-0 voorsprong. De aanvallen van It Fean werden goed opgezet, dit resulteerde in een voorsprong van 7-0. In de 29e minuut scoorde Harkema het eerste doelpunt. Hierna scoorden beide ploegen nog één keer. Dit resulteerde in een 8-2 ruststand.
Na de rust wist It Fean snel weer tot scoren te komen waardoor de voorsprong werd uitgebouwd tot 10-2.
In de 5e minuut van de tweede helft wist Harkema het 3e doelpunt te maken. It Fean kon niet achterblijven en scoorde driemaal op rij. In de tweede helft werd er door beide ploegen afwisselend gescoord. De eindstand van deze sportieve wedstrijd is afgesloten met 18-7 in het voordeel van It Fean.
Volgende week zal It Fean het opnemen tegen de Flamingo’s om 19.40 uur in de Houtmoune te Buitenpost.