Afgelopen zaterdag moest it Fean 3 aantreden tegen buurtgenoot DTS 2. Beide ploegen hadden hun 1e wedstrijd verloren inde zaal. Beide ploegen waren dus tot het bot gemotiveerd om de 1e punten binnen te halen.

De wedstrijd begon goed voor It Fean 3. Verdedigend werd er weinig weg gegeven en aanvallend begon het na een aantal minuten ook goed te lopen. Hierdoor wist It Fean 3 een comfortabele 6-0 te nemen en leek er geen vuiltje aan de lucht. DTS 2 dacht hier echter anders over en wist na 15 minuten ook hun 1e doelpunt te noteren. Hierna ontstond een fase waarin It Fean 3 iets minder scherp in de afronding werd en waarin DTS 2 toch ook kon blijven mee scoren. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 9-4 voorsprong voor It Fean 3

In de rust werd door Margriet aangegeven dat we de aanvallen simpel moesten houden en meer moesten gaan vertrouwen op ons schot waarbij de afvang goed moest staan.

Met 2 frisse dames werd er begonnen met de 2e helft. Blijkbaar had DTS ook een goede speech gekregen want zij wisten meteen na rust door 2 afstandschoten het gat te verkleinen naar 9-6.

It Fean 3 was nu echt wakker geschud en nam meteen het initiatief weer over en wist binnen een kwartier de voorsprong weer uit te bouwen naar 14-7. It Fean 3 kwam na deze tussensprint niet meer in gevaar. De voorsprong werd goed vast gehouden. In de laatste 10 minuten kwam B-aspirant Stanley v/d Hoek in het veld voor Jille en liet een goede indruk achter door moeiteloos mee te spelen in het spel van It Fean 3.

It Fean 3 won dan ook verdiend met 20-13 en pakt zo de 1e punten en gaat volgende week dan ook met goede moed naar de uitwedstrijd tegen ROG 4.

Doelpunten It Fean: Herman 7, Henk 4, Jille 3, Petra 3, Jantiena 2, Peter 1