Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van It Fean onder zonnige weersomstandigheden in Hollandscheveld aantreden tegen HHV. Voor de EXPERT-Formatie stond een belangrijke wedstrijd op het programma: bij winst zou It Fean volop meedoen om de tweede plaats; bij verlies zou het af kunnen zakken naar de middenmoot.

De thuisploeg begon de wedstrijd sterk en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Het was Jacob Bron die het eerste doelpunt voor It Fean aantekende middels een klein kansje. HHV wist de voorsprong uit te breiden tot 3-1, maar It Fean kon al snel weer terugkomen tot 3-3 door middel van twee slim uitgelokte strafworpen. Hierna volgde een gelijk opgaande strijd tot 5-5. Vervolgens kwam HHV op een 7-5 voorsprong, maar Hillebrand Wiersma verkleinde de achterstand met een benutte strafworp en zette de ruststand op 7-6.

It Fean begon de tweede helft goed. Het was Anneke Tamsma die de stand weer in evenwicht bracht door middel van een raak afstandsschot. Hierna brak een mindere fase voor It Fean aan en wist de thuisploeg viermaal op rij te scoren, waardoor ze uit konden lopen tot een 11-7 tussenstand. Deze voorspong gaf HHV niet meer uit handen. It Fean kon nog terugkomen tot 13-11, maar dit bleek te laat en zodoende bleven de punten in Drenthe.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!