Afgelopen zaterdag speelde It Fean haar derby tegen DTS. It Fean was voorafgaand favoriet dit doordat de EXPERT-formatie in de in de voorgaande drie wedstrijden 6 punten wist te bemachtigen. Hiermee staat It Fean op een gedeelde eerste plaats met KV Westergo. DTS deelt daarentegen haar laatste plaats met KIOS ’45 en Noveas. Voor beide ploegen in verschillende opzichten een belangrijke wedstrijd.

It Fean begon sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste minuut op voorsprong te komen door een afstandschot. Hierna was DTS aan zet: het was Joukje Spoelstra die van ruime afstand de korf wist te vinden. Helaas voor DTS werd deze goal afgekeurd doordat er voor het lossen van het schot een overtreding werd geconstateerd door de scheidsrechter. In de hierop volgende aanval wist It Fean een doorbraak te forceren welke resulteerde in een strafworp. Hier maakte It Fean dankbaar gebruik van en zette tot ongenoegen van DTS de 2-0 op het scorebord.

Kort na de vakwissel ontstond er een woordenwisseling tussen de scheidsrechter en de trainer/coach van DTS dhr. P. Nieuwenhuizen. De scheidsrechter gebood de heer P. Nieuwenhuizen zich niet te bemoeien met de wedstrijdleiding. Na enige discussie werd een gele kaart getrokken, snel gevolgd door een rode kaart. De coach weigerde in eerste instantie het veld te verlaten, waarna de scheidrechter de wedstrijd staakte voor vijf minuten, om de coach de gelegenheid te geven zich van het veld te verwijderen. Ook in tweede instantie wilde de coach het veld niet verlaten waarna de scheidsrechter besloot de wedstrijd al na vijf minuten zuivere speeltijd te staken. Het woord is nu aan de tuchtcommissie van de KNKV of de overwinning aan It Fean wordt toegekend.

Volgende week speelt It Fean om 15:30 uur uit tegen K.V. Westergo op het sportcomplex van Bolsward en K.V. DTS om 16:00 uur uit tegen KIOS. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!