Een enorme luxe, It Fean 3 start het seizoen met 7 heren en 7 dames. In Groningen moesten we het tegen de studenten echter met 4 heren en 5 dames zien te rooien.

De Parabool 4 is een bekend team voor senioren 3, qua naam tenminste. Zowel op het veld als in de zaal wordt er regelmatig tegen gespeeld. Het studententeam verandert wel vaak qua samenstelling, hierdoor stond er een totaal onbekend team in het veld. Jonge gasten, snel, technisch behendig.
Het werd in de wedstrijd al snel duidelijk dat It Fean het moeilijk zou krijgen. Het ontbrak vooral aan scorend vermogen. Tot aan de pauze leek het erop dat It Fean nog mee kon komen: 7-5. De stand gaf bij lange na de werkelijke krachtsverhoudingen weer. It Fean schoot te geforceerd, waardoor de tegenstander weer snel balbezit had. De Parabool had veel meer kansen en ging hier onzorgvuldig mee om. Verdedigend had It Fean de zaakjes aardig op orde, aanvallend kon men geen potten breken. Doordat we vandaag weinig spelers hadden en niet iedereen top-fit was, kon er ook niets geforceerd worden.
Bij het eindsignaal kon Parabool met 16-9 de punten thuis houden. Een duidelijke en terechte uitslag.
De Parabool gaat hiermee soeverein aan de leiding in de poule. Volgende week spelen we in Boelenslaan tegen Thrianta 3, de huidige nummer 2. Aanvang 17:00 uur.
Bij normale fitheid en volwaardig team zijn hier absoluut winstkansen.
Doelpunten: Peter Steffe, Jille en Jantina allen 2, Susanne, Margriet en Peter allen 1
 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!