Op papier was het (weer) mogelijk, maar de wedstrijden worden niet op papier gespeeld. Het doelsaldo was precies gelijk; It Fean 0-14, LDODK 1-15. Beide teams met 0 punten. Het was dus echt mogelijk om te winnen.

Karst had deze week flink geoefend en kon opeens ook scoren. Met de gedachte aan de goede wedstrijd gingen we tegen LDODK beginnen. Helaas was het de thuisploeg die na 2 minuten spelen al een doelpunt had. De moed zakte de coach bijna in de schoenen.
Maar Lisanne , Eline, Arjan en Karst streden voor wat ze waard waren. En er kwam geen doelpunt meer bij. We hadden zelf ook goede kansen. Je kon proeven aan de wedstrijd dat er mogelijkheden waren. Ook met de ingewisselde Elisa en Femke ging het prima. Er werd goed verdedigd, gretig achter de rollende ballen aan gelopen. Het spel ging vaak heen en weer. De meegereisde ouders moedigden het team enthousiast aan… het kon echt gebeuren vandaag.
Vlak voor de pauze wist Arjan te scoren. Een paar tactische zetten van de coach (losse veters etc) ontregelde af ten toe de gevaarlijke tegenstoot. Op het voor ons gewenste moment aangeven dat het pauze was, voorkwam meer gevaar. Met een 1-1 stand gingen we de rust in.
In de rust werd het goede spel benadrukt, bij winst een verrassing in het vooruitzicht gesteld. We gingen verder. Het spel bleef goed, gevaarlijke kansen, veel, soms ook verdedigd, maar dat was niet erg. En toch ook kansen bij LDODK. De wedstrijd kon beide kanten op.
Een paar minuten voor tijd scoorde Lisanne. Het was warempel 1-2, we stonden voor. Zou het dan toch echt…
Spannende laatste minuten, ouders en coach hielden het bijna niet meer. De bal rolde nog een paar keer gevaarlijk over de korf van LDODK. Tactisch ‘uitspelen’ is bij deze leeftijd nog geen optie. Dus volop in de aanval, in ieder geval de bal bij de vijandige korf weg. En toen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. De Feansters waren in extase. De eerste overwinning van het team. Heel goed gedaan. Na een paar goede wedstrijden was het ook verdiend. De strafworpen werden ook gewonnen, met 2-3. Arjan, Femke en Elisa wisten te scoren.
Dit smaakt naar meer. Volgende week krijgt Sparta een taaie tegenstander aan ons !

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!