Afgelopen zaterdag stond een spannende wedstrijd op het programma. De EXPERT-formatie staat op een keurige 4e plek en kon met een overwinning op Pallas nog meedoen om promotie. Pallas staat met Sparta bovenaan de ranglijst en had een overwinning nodig om nog kans te maken op het kampioenschap. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 11-11 gelijkspel en dus beloofde het een aantrekkelijke wedstrijd te worden in Leeuwarden.

De eerste 5 minuten kwam It Fean sterk uit de startblokken. Er werd hard gewerkt in de aanval en het verdedigings vak wist de Pallas aanvallen volledig te ontregelen. Via een afstandschot wisten Marc de Vries, Ron Berkenbosch en Margriet Helfrich een 3-0 voorsprong te forceren. Pallas wist er 3-1 van te maken, maar door een vrije bal breidde It Fean haar voorsprong uit naar 4-1. Pas na een kleine twintig minuten had Pallas een antwoord op het goede spel van It Fean, door een strafworp en 2 afstanders trokken ze de stand gelijk. Tot de rust bleef het spel gelijk opgaan en wist It Fean middels Meike Lettinga en Hillebrand Wiersma steeds de voorsprong te pakken, maar Pallas wist bij te blijven en er werd gerust met een 7-7 gelijke stand.
In de rust vertelde trainer Henk Berkenbosch de ploeg gedisciplineerd te blijven spelen en in de verdediging persoonlijke fouten te vermijden.
Na rust sloeg het spelbeeld om. In plaats van It Fean, wist Pallas steeds op voorsprong te komen en werd dit weer rechtgetrokken door It Fean. Tot 15 minuten voor tijd. Pallas wist een gaatje van 2 te forceren en kon dit makkelijk uitbreiden naar 4 goals verschil. De EXPERT-formatie had hier geen antwoord meer op en Pallas kon de wedstrijd rustig uit spelen. Wel werd er pittig doorgespeeld door beide partijen en heeft het publiek een mooie en spannende wedstrijd gezien. Pallas ’08 moet volgende week in Dokkum haar koppositie verdedigen. It Fean speelt volgende week haar laatste thuiswedstrijd tegen DTG om 19:40 uur in de surventohal.
Gemaakte goals It Fean:
Hillebrand Wiersma 3, Marc de Vries, Ron Berkenbosch en Meike Lettinga 2 Jacob Bron, Margriet Helfrich en Niels van der Velde