Afgelopen zaterdag stond de derby KV It Fean tegen KV Harkema op het programma. De vorige ontmoeting was geëindigd in een nipte 14-15 overwinning voor It Fean. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Jacob Bron opende de score door een afstandsschot raak te schieten. De Verzinkerij Schippers bv formatie uit Harkema kwam al snel met een antwoord door middel van benutte vrije bal van Willem de Haan. Tot 2-2 ging de stand gelijk op, daarna sloeg Harkema een gat van twee doelpunten die de thuisploeg de eerste helft niet wist te dichten. Ruststand: 4-6.

Harkema wist de voorsprong uit te breiden tot drie doelpunten door middel van een afstandsschot van Jacob Rinsma. Het duurde tot de 7e minuut voordat It Fean eindelijk het eerste doelpunt van de tweede helft wist aan te tekenen: Jannie Postma benutte een klein kansje en bracht het verschil weer tot twee doelpunten. Daarna volgde een vergelijkbaar spelbeeld met de eerste helft. De gasten bleven een voorsprong van 2 doelpunten behouden en It Fean wist niet dichterbij te komen.
Vijf minuten voor tijd wist Harkema zelfs op een 8-12 voorsprong te komen en leek de wedstrijd gespeeld. Er volgde nog een eindsprint van de EXPERT-formatie, maar deze werd te laat ingezet. Eindstand 13-14.

De volgende wedstrijd van Harkema is de thuiswedstrijd tegen Harich op 2 maart om 18.30 uur. It Fean speelt op deze dag een uitwedstrijd tegen Pallas ’08 in Leeuwarden om 19.10.

Doelpunten Harkema: Willem de Haan (4), Jacob Rinsma (4), Anne-Marie Heidstra (2), Jelco vd Heide, Janco vd Meulen, Boukje Pander en Jan Willem Feenstra.
Doelpunten It Fean: Jannie Postma (6), Hillebrand Wiersma (3), Jacob Bron, Anneke Tamsma, Margriet Helfrich en Marc de Vries.
 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!