Afgelopen zaterdag stond de derby tussen It Fean 2 en DTS 2 op papier. It Fean 2 wat nog wel een paar punten kan gebruiken in de zaal, speelde de laatste wedstrijden goed korfbal maar kwam steeds een paar doelpuntjes te kort voor de winst.

Ook deze keer tegen DTS zou It Fean weer aan de bak moeten om te proberen de punten te krijgen. It Fean begon niet sterk aan de wedstrijd en kwam dan ook direct op een 2-0 achterstand. Toch kreeg It Fean hierna meer grip op de wedstrijd en begon het DTS verdedigend lastig te maken. Zo werd de stand terug gebracht tot 3-3. Alleen door twee kleine foutjes in de verdediging, wist DTS  weer op voor sprong te komen. Net voor rust werd de stand terug gebracht naar 5-4 door een raak afstandschot van Niels vd Velde.

In de de rust werd er door coach Herman benadrukt dat het verdedigend goed in elkaar zat alleen aanvallend er sterker gespeeld moest worden.  Voor al het bal tempo in de aanvallen moest omhoog om het DTS zo lastig te maken in de verdediging.

De start in de tweede helft van It Fean was wederom niet goed en zo werd de score weer door DTS geopend 6-4. Toch werd de strijd niet opgegeven door It Fean en wist zich dan ook weer terug te knokken naar 6-6. Alleen zoals het eerder in de wedstrijd al bleek kon It Fean dit niet door drukken en liet zo het initiatief bij DTS deze maakte hier ook gebruik van en bracht de stand naar 9-7. It Fean kon nog 1 keer aanzetten en kwam weer terug tot 9-9 en zo braken er nog twee spannende momenten minuten aan in de Survetohal. Beide ploegen zetten nog een paar aanvallen op en It Fean wist hiervan 1 aanval om te zetten in een doelpunt en nam zo voor het eerst in de wedstrijd de leiding 9-10. Helaas kon DTS in de laatste seconden nog een strafworp afronden en zo de stand op 10-10 te zetten.

Korom It Fean pakt een belagrijk puntje wat mischien wel 2 moeten zijn, alleen belangrijk is dat er een stijgende lijn in het spel zit. Zaterdag 8 februari speelt It Fean wederom een derby tegen Harkema 2 om 18.10 uur.