Afgelopen zaterdag stond de kraker tussen de nummers 1 en 2 op het affiche. Koploper Emmeloord/Marknesse 2 en It Fean 3 stonden 3 punten van elkaar. Het belang was daarmee duidelijk. Emmeloord kon een comfortabele voorsprong nemen en It Fean moest winnen om de aansluiting te houden.

It Fean kende een sterke start. In de 1e aanval werd meteen de score geopend door een doelpunt van Herman. Het was echter snel duidelijk dat Emmeloord maar 1 doel had: winnen. Na een kwartier spelen was de stand in het voordeel gebracht van de uitploeg 2-4. Maar ook It Fean liet zich gelden en sloeg in de 25e minuut een gaatje naar 6-4. Op dat moment moest Herman met een blessure naar de kant en kwam Jenco in het veld. Ondertussen bracht Emmeloord de stand voor rust nog op 6-6.

Na rust kwam It Fean sterk uit de kleedkamers. Meteen scoorde Peter Steffen 7-6. Tot 8-8 ging de strijd gelijk op. Maar toen kon It Fean opnieuw een gaatje slaan en kwam op 11-8. Vanaf 13-10 wist Emmeloord zich weer in de wedstrijd te knokken en kwam terug tot 13-13 in de 24e minuut. Een zeer spannende eindfase begon, want welke kant het uit zou gaan was nog helemaal niet duidelijk.

It Fean kwam voor met 14-13, maar ook Emmeloord gaf niet op. In de 28e minuut was het weer 14-14. De bal kwam weer in de Feanster aanval, waar Eelkje via een prachtig afstandsschot de stand op 15-14 bracht. Met nog een minuut te gaan wist Emmeloord niet meer te scoren en daardoor kwamen de punten in bezit van It Fean. It Fean heeft nu de koploper weer genaderd tot op 1 punt. De spanning is in de competitie weer helemaal terug.