Op zaterdag 26 januari stond de return tegen Harich op het programma. Een eerdere ontmoeting resulteerde in een 24-11 nederlaag voor It Fean. Na deze nederlaag wist It Fean elke wedstrijd punten te behalen. Vorige week werd er gewonnen van de koploper Sparta Zevenhuizen waardoor It Fean bij winst tegen Harich de top drie binnen zou kunnen komen.

Tijdens de eerder ontmoeting was gebleken dat Harich gedreven en gretig was. Hier was It Fean op voorbereid en wist uit deze gretigheid al in de eerste minuut gebruik te maken door verzilveren van een vrije bal. Ook werden aan de zijde van It Fean fouten gemaakt waardoor het na 3 minuten spelen 1-1 stond. In de hierop volgende minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Waarbij It Fean continu het voortouw nam met één doelpunt. Dankzij een goed opgezette aanval wist It Fean kort voor rust haar voorsprong uit te breiden met twee punten. Hiermee was de ruststand besloten op een 10-8 voorsprong voor It Fean.

De tweede helft was qua spelbeeld een kopie van de eerste helft. Aan beide zijden werden sportieve duels niet geschuwd. Beide ploegen hadden moeite met het afronden van de gecreëerde kansen waardoor geen van beiden afstand van de ander kon nemen. Halverwege de tweede helft stagneerde het scoreverloop aan de zijde van It Fean waardoor Harich haar achterstand wist weg te werken. Inmiddels bedroeg de stand 16-16 met nog twee minuten speeltijd op de klok. In de laatste twee minuten werden de aanvallen tevergeefs opgezet, wat leidde tot enige agitatie aan de zijde van Harich. Hiervan wist Jacob Bron te profiteren, door in laatste minuut de wedstrijdbal, aangeboden door Rauwerda Vishandel te Surhuisterveen, fraai door de korf te gooien. Hiermee werd de uiteindelijke stand 17-16 in het voordeel van It Fean.

Met de winst op Harich heeft de EXPERT-formatie in de afgelopen zeven wedstrijden haar slechte seizoenstart ruimschoots weten weg te werken en is inmiddels de aangeland in de top drie van poule 3B.
Volgende week speelt It Fean haar derby uit tegen hekkensluiter DTS in de Surventohal te Surhuisterveen om 19:20 wees allen welkom.  

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!