Afgelopen zaterdag trad het 3de aan tegen Granaet 5. Het spelen tegen deze jonge ploeg leverde een leuke wedstrijd op.

It Fean gingen goed van start, Herman scoorde in de eerste 2 aanvallen gelijk 2 doelpunten waardoor het na 2 minuten spelen al 2-0 stond. Het tweede aanvalsvak scoorde in de 3de minuut door een omdraaibal van Petra.

Tijdens de rest van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de meeste kansen bij onze dames zouden liggen.

Granaet wist in de fase daarna terug te komen naar 3-2. Daarna pakte it Fean de aanvallen weer goed op en werd er volop gescoord. De aanvallen werd rustig opgezet en goed uitgespeeld. De ruststand werd daardoor 11-6.

Het huidige spel moest in de 2de helft gehandhaafd worden. De voorsprong was royaal, maar er mocht niet verslapt worden.

In de tweede helft werd de score geopend door Eelkje met een fraaie doorloopbal. Gelijk als antwoord daarop scoorde de Granaet door een afstandsschot. In de fase die daarom volgde maakt het vak van Peter, Peter Steffen, Petra en Jantina veel plaatsingsfouten waardoor de aanvallen niet goed opgezet konden worden. De Granaet wist de korf ook niet makkelijk te vinden maar wist toch wat dichter bij te komen tot 13-9.

Daarna pakte it Fean het weer goed om en werd er vooral door de dames gescoord door middel van doorloopballen of kleine kansjes. It Fean kon uitlopen naar een stand van 18-11.

In de laatste 2 minuten wist Granaet nog 2 maal de korf te vinden, waardoor de eindstand 18-13 werd.

Volgende week speelt it Fean 3 tegen TFS in Houtigehage.

Scores: Herman 5, Petra 3, Jantina 3, Grietje 2, Eelkje 2, Peter 2, Jille 1.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!