Na de spectaculaire overwinning van 20-16 vorige week tegen Hoogkerk 5, gingen wij blijmoedig op de return in een andere iets andere formatie. Henk de Vries viel in bij het derde en Evert Bron was gelukkig bereid senioren 4 te vergezellen.

Hein wist binnen enkele minuten meteen de korf te vinden middels een afstand schot en het eerste doelpunt was een feit. Hoogkerk had meteen antwoord door een snelle uitstart van de dames waardoor het 1-1 werd. Direct daarna scoorde Anita middels een doorloopbal 1-2. Door 3 afstand schoten van de heren van Hoogkerk, liepen ze uit naar een 4-2 voorsprong. Gea scoorde van afstand 4-3. Hierna volgde een rustige fase in de wedstrijd en duurden de aanvallen wat langer aan beide kanten. Vlak voor rust scoorde Hoogkerk wederom twee keer van afstand maar gelukkig wist Jille de korf ook te vinden en gingen we met 6-4 de rust in.
Na rust scoorde Thom een klein kansje onder de korf maar had Hoogkerk direct antwoord door van afstand te scoren 7-5. Jille maakte er 7-6 van door ook een klein kansje te benutten. Hierna volgde een zwakkere periode van It Fean en wist Hoogkerk uit te lopen naar 11-6. Met nog 15 minuten te spelen (en met de weggewerkte achterstand van vorige week in het achterhoofd) zette It Fean weer aan. Jille scoorde van afstand, 11-7. Daarna wist Thom twee keer doel te treffen waardoor het 11-9 stond. Stuivertje wisselen aan Feanster zijde, Jille wederom twee keer raak 11-11 en inmiddels zeer spannend! Hoogkerk wist uiteindelijk de korf ook weer te vinden, een heer maakte vlak voor tijd 12-11. Gelukkig wist Thom er in de laatste seconden 12-12 van te maken waardoor we gelukkig met een puntje huiswaarts konden keren wat voelde als een overwinning!