Afgelopen zaterdag moest It Fean 3 aantreden tegen DFD 4 uit Oentsjerk. Na de redelijk kansloze nederlaag tegen Dow/Wez Handich was het tijd om de draad weer op te pakken.

It Fean begon voortvarend en kreeg diverse goede kansen. Helaas werden deze gemist en wist DFD de openingsscore te maken. Dit beeld liet zich de hele 1e helft zien. It Fean 3 dat veel goede kansen kreeg en DFD dat de kansen ook daadwerkelijk scoorde. Zo liep It Fean de hele 1e helft achter de feiten aan en werd de rust met een 4-6 achterstand ingegaan.

Na een "verkwikkend bakje thee", epo ligt momenteel erg lastig in de media, ging It Fean 3 met volle moed de 2e helft in en wist meteen de koe bij de horens te vatten. Jenco scoorde meteen de aansluitingstreffer 5-6. DFD sputterde nog 1x tegen en wist nog 1x de voorsprong op 2 punten te zetten. It Fean 3 rook bloed, denderde door, ondanks regen en wind en wist tot 8-8 terug te komen.

Iedereen wist het, blikken werden gewisseld en de scherpte kroop in de lichamen van het 3e team. Geen medelijden meer, geen lach maar met bittere ernst werd DFD 4 op de pijnbank gelegd. Aanval na aanval denderde over de moe wordende verdedigingen van DFD. Het eerste genadeschot werd gegeven door Petra, De eerste voorsprong, meteen volgde Peter en de voorsprong werd 10-8.

Wie dacht dat DFD het opgaf, kwam bedrogen uit. Op hun tandvlees werden de ruggen gerecht en wist DFD verrassend tot 10-10 terug te komen. Een spannende ontknoping. Wie wil er winnen? en wat hebben ze er voor over.

De slotfase brak aan, een gevecht van man tot man en vrouw tot vrouw en daar gebeurde het, een schot werd gelost, een hoog schot, lang onderweg. Spanning in ieders ogen. Rebounds gingen staan.

Het doelpunt was ringloos, er was geen geluid van bal tegen korf en iedereen wist het, een 11-10 voorsprong voor It Fean 3. Blikken van vreugde en intens verdriet op hetzelfde moment. De wedstrijd was over. Voor DFD was er geen terugweg meer, de nederlaag was daar. DFD wist het, It Fean wist het. De einduitslag was niet meer belangrijk. Dat It Fean 3 met 13-10 heeft gewonnen is voor de statistieken. Een boeiende wedstrijd met passie en beleving werd beslist in dit moment. De ontknoping zoals ze voorkomen in jongensboeken en wij waren daarbij.

Komt volgende keer allen kijken naar dit wonderlijke team dat het 3e heet

Henk Kempenaar 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!