De laatste veldwedstrijd moest worden gespeeld tegen NKC 2 uit Marum/Noordwijk. De ploeg stond onderaan, waardoor onderschatting een gevaarlijke valkuil kon zijn. Coach Herman was niet tevreden over de voorbereiding op de wedstrijd en liet dat merken. Mogelijk dat dat het team de nodige scherpte bracht, want de wedstrijd werd op een fraaie manier in het voordeel van It Fean 2 beslist.

Door prima aanvallen werden er goede posities neergezet, waardoor met vertrouwen van afstand kon worden geschoten. Met een uitstekende invalbeurt, wist Rutmer goed gebruik te maken van zijn lengte bij de korf. Joukje beet de spits af, waarna ook Sanne en Marc en later Niels van afstand de korf wisten te vinden. Na een kwartier spelen werd de stand 5-2 door een prachtige doorbraak van Marc. Gestaag bouwde It Fean de voorsprong uit door goed gebruik te maken van de mogelijkheden, die de tegenstander bood. Joukje schoot nog 2 x raak en ook Marc en Sanne wisten te scoren, terwijl verdedigend de boel goed op orde was. De ruststand werd 9-4.

Herman probeerde zijn team in de pauze bij de les te houden, door hen aan te sporen ook in de 2e helft met dezelfde energie verder te gaan. Daarbij nog meer gebruik makend van de zwakkere plekken van de tegenstander. De boodschap kwam over, want het was Sanne die meteen tot scoren kwam via een doorploopactie. Door een handige actie van Remco en even later wederom Sanne liep It Fean verder uit naar 12-5. Kort daarna verloor de verdediging iets te veel grip waardoor NKC terug kwam tot 12-8. Joukje zat echter prima in de wedstrijd en bracht eigenhandig de stand op14-8. Ook Remco scoorde nog 2x en Niels pikte nog zijn doelpunt mee. Waardoor de eindstand op een dik verdiende en mooie 17-11 kwam.

Joukje 5, Sanne 4, Marc 3, Remco 3 en Niels 2.

KNKV Reserveklasse 4A

NKC 2

38

52

In de tussenstand staat It Fean 2 nu op de 3e plek. Opvallend is dat er verdedigend prima wordt gepresteerd. Gemiddeld 7 doelpunten per wedstrijd tegen is absoluut goed. Er kan nog wel iets meer gescoord worden. We zitten nu gemiddeld net onder de 9 doelpunten per wedstrijd, maar we gaan er naar streven om minimaal 12-14 doelpunten te halen. Een knap resultaat voor deze nieuwe en jonge ploeg.