De wedstrijd Udiros-It Fean stond zaterdagmiddag 6 oktober op de planning. Udiros stond bovenaan, It Fean stond met 2 punten onderaan. Met een iets afwijkende opstelling wegens ziekte begon It Fean de wedstrijd op een heerlijk zonnige dag.

Na vier minuten opende Remco van der Veen namens de EXPERT-formatie de score door het benutten van een kleine kans. Antwoord van Udiros kwam pas in de elfde minuut met een afstandsschot. Pas aan het einde van de tweede helft begon het scoren wat meer te lopen. It Fean wist uit te lopen tot 2-5, maar Udiros wist dit vlak voor rust terug te brengen naar 4-5.

In de tweede helft waren beide teams zoekende in de aanval, tot na tien minuten Sander Grasdijk scoorde waarna de vakwissel volgde. Dit vak had echter moeite om doelpunten te maken, waar dit aan de andere kant wel redelijk snel gebeurde. Na een tussenstand van 6-6 scoorde It Fean vlot twee doelpunten door middel van een doorloopbal en een afstandsschot. De aanval kon wederom, en dit keer mede dankzij dom balverlies, niet tot scoren komen. Zo werd het 8-8 in de twintigste minuut.

Niels van der Velde bracht It Fean door het maken van 2 prachtige afstandsschoten op een 10-8 voorsprong. Hierna wist Margriet Helfrich nog een schot te verzilveren. Udiros maakte nog een strafworp, maar het mocht niet meer baten, het scorebord stond op 9-11 toen het laatste fluitsignaal klonk. Een mooie overwinning voor It Fean, mede dankzij zeer goed invallen van Sander Grasdijk en Niels van der Velde.

Zaterdag 13 oktober speelt It Fean om 15.30 de laatste veldwedstrijd tegen WWC.

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!