It Fean is bezig met een mooie reeks na de zaal. In de 4 gespeelde wedstrijden werden maar liefst 7 punten behaald. Deze reeks wou It Fean graag doorzetten in Sibculo. KIOS ’45 stond hier op het programma. Ook deze ploeg was goed op dreef en stond net als It Fean op een gedeelde 3e plaats met 12 punten.

Na een lange auto reis wist It Fean goed uit de startblokken te komen, na een kwartier verslapte de ploeg, maar kon net voor de pauze weer op gelijke hoogte komen. De 2e helft nam It Fean het voortouw, KIOS wist het de EXPERT – formatie nog wel lastig te maken, maar in de laatste minuten sleepte de ploeg de wedstrijd definitief binnen en ging met de punten naar huis.

It Fean wist binnen 2 minuten op een 1-0 voorsprong te komen. Vervolgens wist het aanvalsvak de gele mand niet meer te vinden, KIOS daarentegen ook pas na 20 minuten. Het andere aanvalvak had meteen een goed antwoord en maakte er 2-1 van. KIOS liet het hier niet bij zitten en kwam op stoom. Ze maakte 4 goals op rij. It Fean wist deze 5-2 achterstand nog net voor de rust recht te trekken door mooie goals van, Remco van der Veen, Jacob Bron en Hillebrand Wiersma.

In de rust wees trainer Henk Berkenbosch erop rustig te blijven in de aanval. De 2e helft speelde de wind een minder grote rol en zou KIOS er alleen meer last van krijgen. Verdedigend moest de concentratie omhoog.

De tips werden in de 2e helft goed opgepikt. Aanvallend werd er gedisciplineerd gespeeld. Dit leverde door een mooie goal van Ron Berkenbosch de 5-6 voorsprong op. Deze werd vergroot naar 5-7. Echter KIOS kon weer aansluiten naar 6-7. Margriet Helfrich wist door een klein kansje weer het gaatje van 2 punten te pakken. Het laatste kwartier bleven de goals aan beide kanten vallen. 3 minuten voor het einde wist KIOS zelfs weer op een gelijke hoogte te komen. Het laatste aanvalsvak bleef echter rustig en door 2 mooie goals van Meike Lettinga werden de punten in de wacht gesleept. Door deze mooie overwinning staat It Fean met 14 punten op een gedeelde 2e plaats. Volgende week moet de ploeg aantreden op ’t Ketting om 15:30 uur tegen kloploper EKC 2000. 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!