It Fean 2 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de koploper. Bij winst van Elko waren zij kampioen. Echter wilden de mensen van 2 dit toch echt nog even uitstellen. In de aanval begonnen Niels, Sander, Joukje en Sjoukje. In de verdediging Remco, Jille, Marrit en Hilliena.

Sietze gaf van te voren aan dat Elko vooral op de uitstart bal speelde. Blijkbaar hadden een aantal mensen dat niet begrepen want Elko sloeg driemaal toe met een uitstart bal. Geen scherp begin, maar met veerkracht werd de stand vlot recht getrokken naar 3-3 en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Het was tot de rust vooral zaak beter te verdedigen en de aanvallen rustiger op te zetten. Dit eindigde in een ruststand van 4-6 voor Elko.

In de rust gaf Sietze aan dat de wedstrijd nog lang niet was beslist en dat we de tweede helft geen uitstart ballen meer tegen mochten krijgen. Dus niet meer overnemen bij de korf. Zelf rustiger de aanvallen opzetten en zoeken naar de juiste kansen. Na rust leek Elko er geen gras over te willen laten groeien, zij zouden kampioen worden en liepen dan in de eerste tien minuten uit naar 5-9. Tijd voor een aantal wissels Herman en Petra erin voor Jille en Marrit. Dat leverde de aanval gelijk twee doelpunten van Remco op. De spanning was dus weer terug in de wedstrijd. Langzaam kroop het gevoel bij It Fean erin dat er nog wat te halen viel tegen Elko.

Van 8-11 werd het gat gedicht naar 11-11 door een koelbloedig afgeronde strafworp van Niels. Met nog anderhalf minuut te spelen gingen beide ploegen nog voor de winst, maar wisten de korf niet te vinden. Een knappe prestatie van It Fean, waarbij de jeugd de toekomst heeft geholpen door de oude garde. De laatste wedstrijd wordt 10 maart gespeeld in Zuidlaren tegen Ritola 3 om 16:50 uur. Bij winst kan It Fean 2 gedeeld tweede worden, maar is dan wel afhankelijk van EKC die moet winnen van Sparta.