Afgelopen zaterdag stond de return op het programma tegen Sparta uit Zevenhuizen. De vorige wedstrijd werd nipt verloren door it Fean. Het was dan ook zaak om de wedstrijd scherp te beginnen.

Binnen 1 minuut kwam It Fean op een 0-1 voorsprong door Jacob Bron. Helaas was het Sparta wat snel de overhand nam en op een 5-1 voorsprong kwam. De Expertformatie had veel moeite om grip te krijgen op het fysieke spel van Sparta en speelde de eerste helft dan ook tegen zichzelf; er werden veel plaats fouten gemaakt en weinig goede aanvallen opgezet.

Tijdens de rust maakte coach Berkenbosch duidelijk dat de passing en aanvallen beter moesten. Er moest geduldiger worden gespeeld en meer strijdlust worden getoond.

Na rust wat het dan ook It Fean wat in de eerste 10 minuten de overhand nam. Dit resulteerde in twee mooie doelpunten van Jeroen Dijkstra en Ron Berkenbosch en bracht it Fean de stand op 8-5. Sparta ging door met het fysieke spel en pakte daarom al snel 13-7 voorsprong. Sparta speelde de wedstrijd goed uit en na 60 minuten las het scorebord 16-8.

It Fean speelt volgende week thuis tegen Oranje - Zwart uit Zwolle. De wedstrijd begint om 18:50 uur.

 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!