Afgelopen zaterdag reisden de toppers van het tweede af naar Gorredijk om het op te nemen tegen Altijd Kwiek uit De Veenhoop. Normaal gesproken zijn beide teams aan elkaar gewaagd en het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. Altijd Kwiek bleek deze keer echter niet in staat om de tegenstanders weerstand te bieden, waardoor de Feansters er met een 8-14 overwinning met de punten vandoor gingen.

Vanaf de 1e minuut liet It Fean het betere spel zien. Aanvallend werd er eerst nog wel wat slordig met de kansen om gegaan, maar al snel werden er lange aanvallen opgezet en liep de ploeg uit naar een 0-4 voorsprong. Altijd Kwiek kwam er aanvallend niet aan te pas. De ploeg raakte vaak na 1 à 2 schoten de bal kwijt waardoor It Fean veel kansen kreeg om uit te lopen. Tegen het einde van de eerste helft stond er een 1-8 stand op het scorebord, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. De thuisploeg wist nog wel 2 maal van afstand te scoren. De spelers gingen met een 3-9 tussenstand de kleedkamers in.

In de tweede helft kwam Altijd Kwiek sterk uit de startblokken en wist met 2 afstandschoten het gat te verkleinen. Al snel pakte It Fean de draad weer op en kon de ploeg de voorsprong handhaven. Niet ‘de boer’ maar Hilliena Zandstra bleek deze wedstrijd troef te zijn. Van grote afstand schoot ze 4 maal met scherp. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Jille van Houten, die onder de korf heer en meester was, waardoor er veelvuldig geschoten kon worden. In de laatste 5 minuten kwam Remco van der Veen in de ploeg om spelritme op te doen. Nadat de bal van afstand zijn handen verliet, stuiterde hij enkele keren op de rand van de korf, waarna hij uiteindelijk besloot de schutter toch maar het voordeel van de twijfel te geven.

Door deze overtuigende overwinning doet It Fean goed mee in de poule en kan de ploeg de rest van de competitie vrijuit spelen en is het nog mogelijk bij de bovenste ploegen aan te haken. Zaterdag staat om 18.00 een thuiswedstrijd tegen Hoogkerk op het programma.