Afgelopen zaterdag stond er een spannende wedstrijd op het programma in de Surventohal. De nummer 4 uit de 3e klasse B, It Fean, tegen de nummer 3, EKC 2000. Beide ploegen hebben elkaar op het veld al eens in Emmen getroffen. It Fean kon toen geen stand houden tegen het sterke EKC. In de zaal heeft It Fean al laten zien over een betere veerkracht te beschikken en liet dit ook deze wedstrijd kort na de 2e helft weer even zien. Echter kon dit niet lang genoeg doorgezet worden en is EKC met een ruime overwinning naar huis gegaan. De uitslag is door dubieuze beslissingen van de scheidsrechter enigszins geflatteerd.

De Expert- Formatie begon het eerste kwartier goed aan de wedstrijd. De aanvallen werden snel opgezet en er werd prima mee gescoord met EKC. Helaas kon dit spel niet doorgezet worden tot aan de rust. EKC maakte de kansen die ze kregen slim af en de aanvallen van It Fean werden te slordig. Dit zorgde voor een 6-13 tussenstand in de rust.

Trainer Henk Berkenbosch gaf in de rust aan gedisciplineerde aanvallen op te zetten en verdedigend scherper te zijn.

De eerste 5 minuten van de 2e helft werd dit goed opgepakt. De wedstrijdbal aangeboden door Timmer- en metselbedrijf Hessel Kuipers werd 4 keer door de korf gegooid. Jeroen Dijkstra, Daisy Sikkema, Jacob Bron en Ron Berkenbosch namen de goals voor hun rekening. De stand was nu weer 10-13. Dit zou nog perspectieven bieden. Helaas wist EKC gauw een einde aan deze droom te maken en scoorde meteen weer 3 goals. Er werd wederom een gat van 6 goals geslagen. Dit is It Fean niet meer te boven gekomen. Er werden nog 2 wissels ingezet. Marc de Vries en Hilliena Zandstra, maar de achterstand was al te groot geworden. De eindstand is 13-21. Helaas loopt EKC verder uit in de poule en moet It Fean het volgende week opnemen tegen Elko in Elim. Deze staan 2 punten onder It Fean.

 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!