Na een valse start vorige week moest It Fean 3 afgelopen zaterdag aantreden tegen Niek 2. Beide ploegen hadden nog geen punten na 1 wedstrijd en waren dus gebrand op een overwinning. It Fean 3 kon vandaag bijna op volle oorlogssterkte aantreden. Alleen Peter Koopstra ontbrak nog met een kuitblessure.

De wedstrijd begon goed voor It Fean 3. Al snel werd er zuiver geschoten en na 15 minuten stond er al een 8-1 voorsprong voor It Fean 3 op het scorebord. Hierna volgde een fase waarin It Fean 3 het soms iets te mooi wou doen. De mooiste kansen werden gemist en zoals altijd scoort de tegenstander dan: 8-3. Hierna nam It Fean 3 de regie weer over. Met name het schot liep uitstekend bij de diverse spelers en zo kwam er een ruststand van 13-6.
In de rust werd afgesproken dat we geconcentreerd moesten door gaan en niet te veel de moeilijke kansen moesten zoeken.
De 2e helft werd dan ook een formaliteit. Door regelmatig te scoren van afstand breidde de voorsprong gestaag uit. Verdedigend werd er weinig meer weg gegeven. Rutmer Lettinga en Sjoukje Hoekstra werden nog ingebracht waarbij Sjoukje ook nog een mooie inloopbal scoorde.
De einduitslag was 27-6. Een goede overwinning en nu op naar de volgende wedstrijd tegen DTS 3. Wat ongetwijfeld een zwaardere wedstrijd wordt.