Na eerder te zijn afgelast, vond afgelopen weekend op de valreep nog de derby tussen it Fean en DTS plaats. It Fean had in eerdere wedstrijden laten zien vechtlust te bezitten, door in de laatste fase van een wedstrijd zelfs bij achterstand nog sterk terug te komen. DTS raakt steeds beter in vorm, maar heeft nog moeite om scorend te overtuigen. In Surhuisterveen leverde dit een sportieve wedstrijd op, die lange tijd spannend bleef.

It Fean ging van start, met de wedstrijdbal die aangeboden werd door het Broekenhuis in Surhuisterveen. Het was echter DTS dat als eerste de korf doorboorde; Jouke Spoelstra benutte zijn eerste vrije bal. Ook de 0-2 was in de vorm van een doorloopbal van Enne Jan Spoelstra vrij snel een feit. Margriet Helfrich tekende met een uitstarter voor het eerste doelpunt van it Fean. Bij DTS kwam nu Marleen Boersma in het veld voor de geblesseerde Berber van der Veen.

Hoewel DTS het initiatief bleef nemen, door doelpunten van Annemarie Postma en Enne Jan Spoelstra, kroop it Fean langzaam maar zeker naar een stand van 4-4 toe. Doelpunten van Hillebrand Wiersma, Jacob Bron en wederom Margriet Helfrich droegen hieraan bij. In de tweede fase van de eerste helft bleef dit patroon voortbestaan. DTS nam steeds de leiding, maar werd dan teruggehaald door de Expertformatie. Ondanks doelpunten van Enne Jan Spoelstra, Anton Postma en Jouke Spoelstra, lukte het DTS niet om het verschil boven de twee doelpunten te brengen. In het andere aanvalsvak waren het Jeroen van Til en Hillebrand Wiersma die gezamenlijk driemaal de korf vonden. Zo werd de ruststand op 7-7 bepaald.

Na de rust was het wederom de Broekenhuisformatie die het felst van start ging. In de eerste minuut scoorde Annemarie Postma en hoewel Jacob Bron voor it Fean de gelijkmaker aantekende, werd dit aan de andere kant meteen weer tenietgedaan door een doorbraak van Enne Jan Spoelstra. DTS behield de rust in haar aanvallen en dit geduld resulteerde in doelpunten. It Fean kreeg daarentegen wat meer moeite met scoren. DTS wist dit uit te buiten en door doelpunten van de gebroeders Spoelstra en Sjoerd Kooistra was het na twintig minuten in de tweede helft 8-13.

DTS was vastbesloten deze voorsprong niet meer weg te geven, maar it Fean was bepaald niet van plan zich hierbij neer te leggen. De strijd bleef fel tot de laatste seconden. Hoewel Hillebrand Wiersma en Jacob Bron beiden nog scoorden voor de thuisploeg, was het DTS dat dankzij Sieuwke Talstra en Enne Jan Spoelstra met een eindstand van 10-15 de twee punten naar zich toe trok.

Aan het eind van de eerste helft van het veldseizoen betekent dit dat it Fean een 7e plaats bezet met 5 punten. DTS is terug te vinden op de 3e plaats met 8 punten.
Beide ploegen gaan nu de zaal in, waar ze op net zoveel supporters hopen als bij deze wedstrijd! 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!