Afgelopen zaterdag stond er de zware uitwedstrijd tegen koploper DOS Kampen op het programma. De thuiswedstrijd was in een duidelijk 8-29 overwinning voor DOS Kampen geëindigd. Waar It Fean / Boelenslaan thuis nog enigszins onder de indruk was van deze tegenstander, lieten de afgelopen wedstrijden toch duidelijke verbeteringen zien. Met een goed strijdplan werd er dan ook afgereisd naar Kampen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

De wedstrijd begon en meteen de 1e aanval van DOS Kampen werd benut. Even gingen de gedachten terug naar de thuiswedstrijd waarin DOS kampen heel gemakkelijk speelde. Het was echter meteen Daniel Kempenaar die met een fraaie omdraaibal de gelijkmaker op het scorebord zette. Hierna ontstond een boeiende korfbalwedstrijd. De verdedigende tactiek zorgde er voor dat DOS Kampen moeilijk in hun dynamische spel kwam en daardoor vaak na 1 schotpoging de bal kwijt was.

Aanvallend wist de EXPERT-formatie ook goede kansen te creëren. Geduldig werd er naar prima kansen gespeeld en was het rendement ook uitstekend. Hierdoor ontstond een gelijk opgaande wedstrijd waarin It Fean / Boelenslaan steeds aan de goede kant van de score stond. Naast goed verdedigend en aanvalsspel toonde de spelers ook een geweldige inzet en concentratie. DOS Kampen had duidelijk veel moeite met het spel van It Fean / Boelenslaan en wist de 1e helft niet de oplossing te vinden om op voorsprong te komen. Daarnaast bleef It Fean / Boelenslaan ook zijn goals maken en zo kon het zijn dat It Fean / Boelenslaan met een 7-8 voorsprong de rust in ging.

In de rust werd aangegeven dat we verdedigend dit vol moesten houden en dat we aanvallend minder vaak de moeilijke passes moesten spelen.

Met veel vertrouwen en spirit kwam de ploeg uit de kleedkamer. Wederom begon It Fean / Boelenslaan met goed verdedigend spel het dynamische spel van DOS Kampen te ontregelen en wederom werd dit zeer goed uitgevoerd. Aanvallend werden er wederom goede kansen gecreëerd en wist de Expert-formatie halverwege de 2e helft de voorsprong uit te bouwen naar 9-12. Zou er een sensatie in de maak kunnen zijn? DOS Kampen begon te wisselen in de vakken om het tij te keren. It Fean / Boelenslaan had tot dan toe erg veel energie in de wedstrijd gestopt en hierdoor werden misschien enkele 100% kansen helaas gemist en hadden we in deze fase misschien ook 1 of 2 strafworpen verdiend. DOS Kampen had hier geen boodschap aan en wist terug te komen tot 12-12. It Fean / Boelenslaan bleef met veel energie en strijd spelen en bleef het zowel aanvallend als verdedigend uitstekend doen. Het was jammer dat in de slotfase de goede kansen niet meer benut werden en dat DOS Kampen hier knap van profiteerde.

It Fean / Boelenslaan toonde deze wedstrijd dat ze over een goed karakter beschikken door het de koploper erg moeilijk te maken en hebben ze laten zien dat er, ondanks de nederlagen in de 1e klasse, er toch weer stappen zijn gezet in het spel en de duelkracht die nodig zijn op dit niveau. Door de 17-14 nederlaag en de overwinning van Hoogkerk op De Wâlden is It Fean / Boelenslaan helaas gedegradeerd uit de 1e klasse en kan het komende zaterdag thuis tegen Hoogkerk proberen om toch de 1e punten te halen in de 1e klasse. We kunnen trots zijn op wat we dit seizoen met onze jonge selectie hebben gepresteerd en hopen dan ook dat we komende zaterdag nog 1 keer dit seizoen de steun van onze trouwe supporters krijgen om zo nog 1x vol gas te geven.

Daarnaast zullen we komende zaterdag ook afscheid nemen van enkele spelers die jarenlang met veel enthousiasme de clubkleuren van KV It Fean hebben verdedigd. Dus kom allemaal!

Wedstrijden selectie zaterdag 8 juni

  • It Fean / Boelenslaan 1 - Hoogkerk 1 om 15:30
  • It Fean / Boelenslaan 2 - Hoogkerk 2 om 14:00
Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
It Fean / Boelenslaan 3 - De Wâlden 512 jun.18 - 12
Wêz Warber en Fluch E2 - It Fean / Boelenslaan E113 jun.9 - 9 (2 - 4)
Bekijk alle uitslagen

Agenda