Daar zijn we weer! Zoals iedere week hebben we een nieuw thema, en deze keer is het: het weer. Ongetwijfeld het meest besproken onderwerp van de afgelopen dagen. Maar zon of regen, wind mee of tegen, ook dit weekend zal ik u tekst en uitleg over onze wedstrijd geven.

Laten we bliksemsnel beginnen met de opstelling van deze week tegen Noordenveld A1. Aanvallend startten Egbert, Johannes, Laura en Jildau. Verdedigend werd gestart met Tim, Jelmer, Margje en Baudie.  Daarnaast hadden we nog een goedgevulde bank met Esmée, Tessa en Johan. Laatstgenoemde hebben we van de nog steeds ongeslagen A2 geleend.

In de stilte voor de storm wordt besproken dat we het vandaag beter zullen moeten doen dan afgelopen wedstrijd tegen Noordenveld, welke in 20-4 eindigde. We zullen scherp moeten beginnen en dit lukt ook enigszins. Het eerste doelpunt valt namelijk al snel door een klein kansje van Egbert, waardoor we voor het in massaal aanwezige thuispubliek op voorsprong weten te komen. Hierna volgt echter een minder sterke fase. Waar het bij The Weather Girls "men" en het bij Acda en De Munnik zonnestralen regent, regent het bij ons (tegen)doelpunten. Het team uit Roden scoort vanuit de ene na de andere hoek (koekoek), waardoor zij na 20 minuten al op 9 goals zitten. Toch wisten wij tussendoor ook nog de gele mand te vinden in de vorm van een doorloopbal van Baudie, waardoor het nu 2-9 staat. 

Na deze stortbui is er sprake van een korte opklaring. Allereerst is het Margje die een strafworp weet te benutten, waarna Laura van afstand opnieuw de korf weet te vinden. We "lopen op zonneschijn", zo lijkt het voor enkele minuten. Maar helaas weet de in het oranje spelende formatie vlak voor rust nog een keertje te scoren, waardoor we met 4-10 de rust in gaan.

Ik had graag ook de wissels verteld, maar helaas zijn we die vergeten te noteren. Echter is het voor het vervolg wel handig om te weten dat Jildau ondertussen op de reservebank heeft plaatsgenomen. Maar dat even tussendoor, het is natuurlijk rust en dus wordt er besproken wat er beter kan. Het spel is te traag en er zit weinig beleving in, is de conclusie. We zullen wederom scherp moeten beginnen aan de tweede helft willen we nog zicht houden op de winst 

Toch wist de tegenstander al snel de mand te vinden en hun voorsprong uit te breiden. Er werd besloten om Jildau weer terug in het veld te brengen. Haar eerste balcontact was als een donderslag bij heldere hemel, recht door de korf. Maar helaas volgde er weer een flinke stortbui aan goals voor de tegenstander, die in het daaropvolgende kwartier vijf keer scoorde, wat de stand op 5-16 bracht.

Hoewel de spanning eruit was, liet de zon zich nog enkele keren zien vanachter de donkere grijze wolken. Tessa scoorde een doorloopballetje, waarna we opnieuw een doelpunt tegen kregen. In de laatste minuten wist ook Johan nog een doorloopbal te scoren. Net als de vorige wedstrijd eindigde deze pot met een tegendoelpunt, waardoor de eindstand 7-18 werd.

Hoewel het resultaat beter was dan de vorige ontmoeting, was het nog steeds niet goed genoeg. Al ben ik geen poëet, ik zou zeggen: om een regenboog te kunnen zien, moet je eerst de regen doorstaan. Regen hebben we nu voldoende gezien en iedereen weet wat er na regen komt: zonneschijn! Aanstaande zaterdag is het tijd voor onze eerste overwinning dit seizoen in de derby tegen DTS, die om 10 uur (ja, ik weet het, ontzettend vroeg) gespeeld wordt in Surhuizum.

Voor nu wil ik het publiek bedanken dat ons afgelopen weekend weer in grote getale heeft komen supporteren. Ik hoop jullie komende week weer te zien en onthoud: boven de wolken schijnt de zon!

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
It Fean / Boelenslaan 3 - De Wâlden 512 jun.18 - 12
Wêz Warber en Fluch E2 - It Fean / Boelenslaan E113 jun.9 - 9 (2 - 4)
Bekijk alle uitslagen

Agenda