Afgelopen zaterdag mocht It Fean / Boelenslaan, na weer een vrij weekend, meteen weer tegen De Wâlden. De vorige wedstrijd was een terechte overwinning van De Wâlden. Het was duidelijk dat er ook deze middag weer hard gewerkt moest worden om te proberen een beter resultaat op het scorebord te krijgen.

In de basis startte deze middag de 18 jarige Inge Miedema, die de geblesseerde Esther Brouwer verving. Inge speelde een prima wedstrijd en liet zien dat er voldoende jong talent is binnen de club.

De EXPERT-formatie begon de wedstrijd goed, het was Daniel Kempenaar die met een one-hander de score opende. It Fean / Boelenslaan liet dan ook zien dat ze beginnen te leren om te gaan met het spelen op 1e klasse niveau. Met name de 1e helft kon It Fean / Boelenslaan tot 6-8 goed mee doen en wist het ook prima kansen te creëren. Verdedigend werd er ook met lef gespeeld en werden de duels goed aan gegaan. Het was pas in de slotfase van de 1e helft dat de individuele kwaliteiten van De Wâlden goed benut werden, met enkele verre afstandstandschoten wist De Wâlden toch een gaatje te slaan. In deze fase bleef It Fean / Boelenslaan hard werken, maar was het afronden van een aantal goede kansen niet aan hen besteed. Hierdoor kon De Wâlden de rust in gaan met een 8-13 voorsprong.

Ondanks de achterstand waren er genoeg positieve punten om weer gedreven de 2e helft te beginnen. Ook in de 2e helft liet It Fean / Boelenslaan zien dat ze fysiek beter mee konden doen dan de vorige wedstrijden. Het verschil zit hem met name nog in de druk die tegenstanders op dit niveau geven en waar wij mee moeten leren omgaan. Aanvallend bleef De Wâlden attent en wist, ondanks dat we prima druk gaven, hun doelpunten maken. Ook in de 2e helft kreeg It Fean / Boelenslaan ook voldoende kansen om meer mee te kunnen scoren. Ook nu bleef echter de afronding lastig. De Walden won de wedstrijd dan ook met 12-23. Een verdiende overwinning van De Wâlden, desondanks was deze middag het gevoel beter dan de uitwedstrijd en gaan we volgende week uit tegen koploper Dos Kampen weer proberen om een beter resultaat neer te zetten dan de thuiswedstrijd die met ruime cijfers verloren werd.

Wedstrijden selectie zaterdag 01-06-2024:

• DOS Kampen/Unique Waterontharders 1 - It Fean / Boelenslaan 1 om 15:30 in Kampen
  • DOS Kampen/Unique Waterontharders 2 - It Fean / Boelenslaan 2 om 14:10 in Kampen

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag