Is 't lang geleden? Is 't lang geleden. Dat mijn hart je riep met z'n ding-dinge-dong? Is 't lang geleden? Is 't lang geleden? In de zomerzon ging het bim-bam-bom.

Lang geleden is het zeker, want sinds de laatste wedstrijd zijn alweer twee weekeinden verstreken. En ook mocht de zon op deze zaterdag niet ontbreken. Je raad het misschien al, het thema deze week is: het songfestival. In ongeveer 700 woorden zal ik je helemaal bijpraten over de wedstrijd tegen Noordenveld A1.

In de “Burning Daylight” werd gestart met aanvallend: Esmée, Margje, Johannes en Djurre. Laatstgenoemde hebben we even geleend van de tot nu toe ongeslagen A2. Verdedigend startten: Laura, Janke, Tim en Jelmer. Op wissel begonnen Egbert en Baudie, die later deze middag nog met het eerste mee zullen spelen. Met al het publiek aan de kant, waren we “Good to go”.

Na het eerste fluitsignaal bleek het volle bak verdedigen te worden deze middag. Binnen twee minuten werd namelijk al gescoord door de tegenpartij. Desondanks wisten we de eerste paar minuten aansluiting te houden. Het was Djurre die van afstand de 1-1 wist te scoren. Daarna leken we ons verloren te hebben in de inzending van Douwe Bob uit 2016, “Slow Down”. Het baltempo aan onze kant verslapte en er werd weinig voor elkaar gelopen. Door het trage baltempo wisten de Noordenvelders vaak ballen te onderscheppen, door de grote voorspelbaarheid die met het lage baltempo ontstond. Twintig minuten lang kregen we alleen maar doelpunten tegen en was het voor het publiek, ondanks het heerlijke weer, geen geweldige wedstrijd om naar te kijken. Bij een stand van 6-1 was het Jelmer die een strafworp wist te forceren. “ 'T was als de eerste keer. Het klikte zomaar weer. De tijd stond even stil.” en hij scoort de stip.

Maar we gaan snel verder want we staan nog steeds achter. Er volgt opnieuw een doelpunt aan de andere kant. De stand doet mij nu denken aan de inzending van Oekraïne in 2007. “Sieben, sieben, ai lyu-lyu. Sieben, sieben, eins, zwei”. Het staat 7-2. Daarna weten de Rodenaren vlak voor rust de korf nog een keer te vinden. Na de vakwisseling werd de schiettent geopend. Met nog minder dan één minuut op de klok probeerde Jelmer het een keer vanuit de linkerhoek, daarna de rechterhoek en bij de derde poging wederom vanuit de linkerhoek was het dan eindelijk raak. Het was ook geen seconde te laat want daarna werd meteen afgesloten voor de rust die we in gingen met een stand van 8-2.

Over de tweede helft kunnen we heel kort zijn. Het was mooi weer en er werd veel gescoord, maar niet door ons. Vijfentwintig minuten lang kregen we alleen maar goals om de oren, de stand was toen dan ook 19-3. Sommige dingen blijven gelijk, zo wisten we wederom 2 strafworpen te missen. Voor de eindstand zou het niet uitgemaakt hebben, maar het is toch jammer. Enkele minuten voor het einde weten we toch nog een doelpunt te maken in de vorm van een doorloopbal, waardoor er toch tijd is voor kort gejuich. Jelmer scoorde zijn derde en laatste van deze wedstrijd. Noordenveld weet hierna nog een keer te scoren wat de eindstand op 20-4 brengt. Je zou kunnen zeggen dat we opnieuw ons Waterloo hebben gevonden, maar twee keer dezelfde grap maken is niet leuk (ook al is het wel toepasselijk bij het thema van deze week).

In de competitie voelen we ons als het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisie Songfestival - nul punten op het scorebord. Gelukkig blijven onze trouwe supporters ons elke week aanmoedigen, en daar zijn we dankbaar voor. Volgende week hebben we (alweer) een vrij weekend, maar daarna spelen we weer eens thuis, wederom tegen Noordenveld. Altijd al getuige willen zijn van een eerste overwinning van een team? Kom dan zeker langs en wie weet? ;)

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag