Afgelopen zaterdag speelde It Fean / Boelenslaan 1 de uitwedstrijd tegen het sterke De Wâlden uit Oentsjerk. Voor De EXPERT-formatie geen onbekende tegenstander, in de bekercompetitie werd er na een spannende wedstrijd pas in de slotfase met 12-16 verloren van deze tegenstander.

Voor It Fean / Boelenslaan is het duidelijk dat spelen in de 1e klasse meer vraagt dan de wedstrijden in de 2e klasse. Vooral fysiek moeten er stappen gemaakt worden. Zo ook deze zonovergoten middag.

Het was meteen De Wâlden dat het initiatief nam. Ze wisten prima hun scorende spelers in positie te brengen en dit leidde tot een snelle 2-0 voorsprong. Meteen werd al duidelijk dat De Wâlden in de fysieke duels deze middag sterker was. Ondanks dat De Wâlden beter was, wist It Fean / Boelenslaan in de 1e helft nog met enige regelmaat mee te scoren. Op een stand van 10-7 werden er een paar goede momenten gemist en profiteerde De Wâlden hier meteen van. Beide ploegen gingen de rust in met een 12-7 voorsprong voor De Wâlden.

De 2e helft liet eigenlijk een gelijk beeld zien ten opzicht van de 1e helft. Een fysiek sterker De Wâlden bleef het initiatief houden in de wedstrijd. Waar It Fean / Boelenslaan in de 1e helft nog met enige regelmaat wisten mee te scoren, werd dit in de 2e helft een stuk minder. 2 avonden Oerrock is dan misschien net te veel.

De 2e helft wist It Fean / Boelenslaan nog maar 3x te scoren en werden er ook nog 2 strafworpen gemist. Positief was dat er 2 jonge spelers hun debuut mochten maken in de wedstrijd. Het waren Egbert Bosma en Baudie van Wieren die beide in de slotfase prima invielen. De einduitslag was een verdiende 22-10 overwinning voor De Wâlden.

Voor It Fean / Boelenslaan is het na 3 wedstrijden in de 1e klasse duidelijk dat we op diverse onderdelen nog stappen moeten maken. We raken echter niet in paniek en proberen per wedstrijd te kijken welke punten we kunnen verbeteren.

Komend weekend zijn we al weer vrij. De voorjaars veldcompetitie is wat dat betreft een drama.

De volgende wedstrijden van de selectie zijn op zaterdag 25 mei. Zowel het 1e als het 2e spelen dan thuis.

• It Fean / Boelenslaan 1 - De Wâlden 1 om 15:30
  • It Fean / Boelenslaan 2 - De Wâlden 2 om 14:00

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Datum Tijd Wedstrijd Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag