Na maandenlang vast te hebben gezeten in de zaal, brak vandaag eindelijk de langverwachte volgende ronde van Expeditie Robinson aan. Twee cruciale samensmeltingsproeven stonden op het programma, die zouden bepalen hoe de nieuwe kampen noord en zuid eruit komen te zien. Maar dat was niet het enige nieuws op het veld. Twee oude bekenden van Afvallerseiland, Jelmer en Laura, zullen dit seizoen hun terugkeer maken. De A’s zullen dit seizoen gaan voor het ultieme doel. Wat dat doel precies is? Kampioen worden met zowel de A1 als de A2.

Hieronder vind je een live verslag vanaf de zijlijn van de wedstrijden tegen DTL A2 en DTL A1. Neem even de tijd, want het belooft een uitgebreid verslag te worden. Dit verslag is niet door iemand in het bijzonder geschreven. Er wordt tijdens spelerswissels namelijk ook van schrijver gewisseld. Zet je schrap, want daar gaan we.

Peter geeft het startsignaal en de wedstrijd begint, dit blijkt niet van lange duur want er blijkt nog een extra bal in het veld te liggen. Deze korte onderbreking geeft ons de tijd om nog even de opstelling mee te delen. In de aanval startten: Johan, José, Emma en Yolanthe. Verdedigend werd gestart met: Johannes, Tim, Margje en Janke. Snel weer door want na de korte onderbreking werd al snel gescoord door Emma. Een goed begin is het halve werk zou je zeggen, maar toch weet DTL er snel 1-1 van te maken. Dan klinkt er opeens geschreeuw vanaf de kant, “lekker marg!” En dat is niet zomaar want Margje maakt de 2-1. Hierna loopt het even wat stroever en Veenhuizen doet een live impressie van “handjes”. Een “you had to be there moment”, zulke momenten zullen dit verslag vaker komen. Dus kom ons de volgende keer eens aanmoedigen en je zal alle mooie referenties misschien snappen.

Tijd voor een peptalk want goede pogingen in de aanval zijn schaars, iedereen loopt weg voor elkaar. “Ze zijn bang voor elkaar”, aldus Baudie vanaf de kant. Ondanks dat het vroeg in de morgen was, kwam er steeds meer publiek langs de kant.  En niet voor niks want BAM! goal, Margje is on fire en een raket vanaf de zijlijn zorgt ervoor dat we op 3-1 voorsprong komen. Ondertussen krijgt Johannes de opdracht om zijn heer volle druk te geven en dus alleen te gaan focussen op zijn eigen heer. We zijn nu ongeveer halverwege de eerste helft van de eerste proef (wat een mond vol). En je vraagt je vast af wat we tot nu toe geleerd hebben. Nou dat zullen we eens zeggen. Jelmer Veenhuizen had mimespeler moeten worden, gezien zijn indrukwekkende uitbeeldingen telkens wanneer hij iets uitlegt.

Ook Djurre is nu gearriveerd en we zijn compleet. Dan komt DTL toch weer dichterbij en staat het 3-2. Een lange fluit, stip. Er wordt een overtreding gemaakt op Emma, een strafworp volgt, 4-2. De korf in het aanvalsvak krijgt veel te verduren en wordt er bijna uitgelopen door een heer van DTL. Ook de korf in het andere vak heeft het zwaar, Yolanthe loopt hem er bijna uit en krijgt daardoor een stip tegen, deze wordt gelukkig volledig gemist. Toch krijgen we snel hierna een goal tegen in de nog steeds onstabiel ogende korf. Dan besluit een speler van DTL dat hij klaar is met korfballen en hij begint zowat te bowlen. Door een doorloopbal van Johannes en een hele mooie vrije bal van Johan gaan we de rust in met 6-3.

Peter probeert de bal hoog te houden in de pauze, alleen gaat dit niet zo soepel. Jelmer is even kwijt wie in de aanval staat en wie in de verdediging. Rust betekent ook dat het is tijd voor de eerste grote wisselronde van deze zaterdagochtend. De tweede helft wordt begonnen met in de aanval: Djurre, Karst, José en Emma. En verdedigend wordt gestart met: Jelmer, Tessa (H), Esmée en Baudie.

DTL mag de bal uitnemen en Jelmer is verdedigend goed bij stem, hij coacht zo hard dat ze het in Boelenslaan kunnen horen. Chapeau Jelmer! We vergrootten al snel onze voorsprong toen Djurre een prachtig afstandsschot plaatste, waardoor de stand op 7-3 kwam. Maar de vreugde duurde niet lang want Djurre kreeg een strafworp tegen. Hij was namelijk even het verschil tussen een heer en een dame vergeten. Een makkelijk te maken fout aangezien DTL met 7 heren en 1 dame speelt. Dan is er een kleine discussie aan de kant, want waar is Daniël? Hij blijkt te zijn vergeten dat we een oefenwedstrijd hadden en moet daarom later deze week even op het matje komen bij Femke.

We krijgen een afstandsschot tegen en de voorsprong verkleint, maar niet voor lang want al snel weet José de gele mand te vinden met een klein kansje en staat het 8-5. Helaas snel weer een goal tegen en de voorsprong krimpt opnieuw tot 2 punten. Nu begint waar we voor gekomen zijn. We hebben hier het hele zaalseizoen voor getraind. Het is tijd voor de truc-balletjes. Baudie en Jelmer doen een poging tot de “dubbel-dubbel” maar dit faalt finaal. Jelmer ligt op de grond. Het is tijd voor een wissel, Yolanthe komt er in voor Esmée.

Tessa scoort een strafworp en we lopen weer langzaam uit. Daarna begint Tessa te rennen en lijkt bijna een volledige marathon te lopen terwijl ze een inloopbal probeert te maken. Jelmer gaat er alweer bij liggen, we hopen dat dit de laatste keer is (drie maal is scheepsrecht toch? (spoiler: nee)). Baudie maakt een mooi afstandsschot en vanaf de kant wordt “lekker Baudie” geroepen. Helaas krijgt Baudie snel na de omschakeling een bal tegen (iets minder lekker). Gelukkig weet Djurre de korf snel te vinden en staat het 11-7. Het achtste doelpunt van DTL valt door een doorloopbal. Baudie besluit revanche te nemen, zij scoort de 12-8. Het laatste doelpunt in deze proef is een strafworp die mooi benut wordt door José. En we hadden nog even hoop, maar helaas, met de haven in zicht, ligt Jelmer alweer op de grond.

Met het positief afsluiten van de eerste proef zijn we over de helft. Maar goede resultaten uit de ene proef bieden geen garantie voor de aankomende proef. Opnieuw wordt gestart met een andere opstelling. Aanvallend beginnen: Djurre, Johan, Yolanthe en Baudie. Verdedigend wordt gestart met: Tim. Jelmer, Tessa en Janke.
Er wordt goed aan de proef begonnen, een afstandsschot van Johan en een doorloopbal van Baudie zorgen voor een vroege voorsprong voor de rode formatie. Al snel kwamen we erachter dat deze beproeving zwaarder zou zijn dan de vorige. DTL herstelde snel en ondanks een prachtige vrije bal van Johan, kwam de bezoekende ploeg op een 3-4 voorsprong. Nu komt een korte samenvatting van de daaropvolgende minuut. Jelmer lag weer op de grond. Jelmer ligt alweer op de grond. Houdt iemand de tel bij?

De Tinnen Leppel, blijft haar voorsprong uitbreiden, maar niet voor lang want al snel scoort Baudie een afstandsschot. Baudie komt naar de kant voor een slok water en probeert de bottle flip, helaas kon Femke het niet laten om hem om te stoten anders was dit zeker gelukt. Ook Djurre scoort weer waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte komen 5-5. Dan valt er vlak voor rust toch nog een tegendoelpunt waardoor we met een kleine achterstand de pauze in gaan. 

Het is tijd voor de laatste wisselronde van de inmiddels zaterdagmiddag. Dit keer hebben we aanvallend: Johan, Karst, José en Emma. En verdedigend: Johannes, Baudie (H), Esmée en Janke. De paal heeft het nog steeds zwaar en komt steeds schever te staan. Ook het veld wordt steeds meer modderig. We beginnen niet scherp en krijgen 2 goals tegen. Op de bank is ook niet iedereen even scherp, zo schreeuwt Yolanthe “Scoren!!”, ook al is ons team druk aan het verdedigen. Oh oh oh, zo wordt het nog een lange proef. Dan helaas alweer een strafworp tegen die ons op 5-9 achterstand brengt.

Veenhuizen heeft zijn stappendoel nog niet gehaald en waggelt nog steeds zenuwachtig heen en weer. Femke heeft het onderhand opgegeven en “zit wel lekker”. Jelmer is daarom teleurgesteld want hij moet veel uitleggen. Daardoor gaat hij vaak terug naar zijn signature pose, beter bekend als “de teleurgestelde squat”. 

Baudie moet een heer verdedigen die wel twee koppen groter is dan zij. Desondanks blijft ze vastberaden in de rebound staan, alsof ze droomt dat ze 2 meter 10 is. Terwijl Jelmer nog bezig is met zijn stappendoel, heeft José deze al wel gehaald. Vanaf de kant is te zien dat ze steeds net even een paar stappen met de bal loopt. Helaas blijft DTL hun voorsprong vergroten en komen ze op een 5-10 voorsprong. Tim wordt klaargestoomd voor een wissel terwijl Baudie nog vrolijk verder droomt in de rebound.

Margje is het lanceren van raketten in de eerste wedstrijd nog niet verleerd en weet meerdere keren bijna te scoren vanaf een gigantische afstand. Langs de zijlijn doet Tim nog even wat yoga, terwijl Johan in het veld omver geduwd wordt. Dan is het tijd voor Tim zijn wissel en wordt Baudie verlost van haar lange heer. Hierna gaat het even snel, opnieuw een goal tegen, maar nog geen 20 seconden later weet José de korf weer te vinden. Dit brengt de stand tot 6-11. Toch blijkt DTL te sterk voor ons deze proef want zij weten weer snel twee keer te scoren waarmee zij hun voorsprong uitbreiden naar 6-13.

Het wordt even rumoerig op de kant. We hebben vernomen dat de NASA nog een vacature heeft voor raketlanceringen, en toevallig hebben wij de perfecte kandidaat. Margje voegt nog een punt toe aan de score van It Fean / Boelenslaan met een prachtig afstandsschot. Er vallen weer snel 2 goals, voor beide partijen eentje. Ook gaan we weer wisselen, Tessa mag het veld in voor Esmée voor de laatste minuten van deze wedstrijd.

Op de bank heeft Baudie het retro petje uit de Fean-Fanshop van Sytse Batema in handen gekregen en zij doet even een kleine impressie. Ook Veenhuizen zet het petje op en begint opeens random te hakken (het petje staat hem wel goed). Dan klinkt er opeens vanaf de kant, “doe even die bord”. Tessa heeft gescoord en ze is meteen on fire want een korte tijd later weet ze de korf alweer te vinden. Dan volgt een plat schot van DTL, maar helaas zit hij wel (dat rijmt), stand 9-16.

De sfeer op de kant is gespannen want Yolanthe vergeet steeds het scorebord bij te houden. Maar daar is Margje weer, volgens ons heeft zij helemaal geen sollicitatiegesprek nodig bij NASA, want ze lanceert de bal zo weer de korf in. Het is het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Nadat we in de verte een geluid horen dat lijkt op een toeter van een stoomtrein, besluit de scheidsrechter dat het genoeg is geweest. Bij een stand van 10-16 maakt hij een einde aan de wedstrijd.

Na de proeven is het natuurlijk tijd voor de nieuwe indeling van kamp noord en kamp zuid.
In kamp noord (de A1) zitten:  Egbert, Tim, Jelmer, Johannes, Esmee, Janke, Jildau, Baudie, Tessa, Laura en Margje
En in kamp zuid (de A2) zitten: Stijn, Karst, Djurre, Johan, Jose, Sjoukje, Annemarit, Emma, Yolanthe en Sharon

Op zaterdag 6 april gaat het veldseizoen weer van start! We hopen veel van wat we tijdens deze wedstrijden hebben geleerd mee te nemen om te gaan voor ons grote gewaagde doel. Namelijk: kampioen worden met beide A-teams!

Mocht je het tot hier hebben gehaald willen wij je graag bedanken, want het moet vast een lange zit zijn geweest. Er is dan ook veel gebeurd zowel in het veld als langs de lijn. Mocht je denken, hé, die A’s maken mooie verslagjes, maar ik heb ze nog nooit live gezien. Twijfel niet en kom eens kijken! En was je er vandaag al, bedankt en tot volgende week! ;)

Reacties  
Wat een geweldig verslag!,
Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer
20 apr.13:30Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
20 apr.14:00Heerenveen 4 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Boelenslaan / It Fean MW1 - Noordenveld MW112 apr.15 - 12
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
Bekijk alle uitslagen

Agenda