Na een bewogen seizoen met goede en mindere wedstrijden stond voor zaterdag 16 maart de return tegen KVW ’22 op het programma. De thuiswedstrijd werd op 13 januari 2024 met 24-17 gewonnen. Op het spel stond de vierde plek van de competitie, een plek zonder eremetaal maar wel een uur inspanning waard. De opwarming van de aardbol had ook de Topsporthal in Leek bereik; man man man, wat was het daar warm. De rode shirts waren voor het fluitsignaal van scheidsrechter X (zijn naam is onbekend in Sportlink) al nat van het warme/luie zweet.

In de opstelling hadden we vandaag een aantal wijzigingen, ook niet gek met zo’n ruim bemeten selectie voor het derde. Een aantal spelers hadden eerder op de dag al een wedstrijd gewonnen in Hoogkerk en zouden volgens planning de bank komen bezetten. Het eerste doelpunt werd gemaakt voor KVW, dit kleine kansje werd snel beantwoord door onze alleskunner Sietse. De warmte kreeg echter geen grip op de spelers en het spel, al snel stond het scorebord op 4-12. Bij het klinken van het rustsignaal was de stand 6-13. Klein detail: van de 19 doelpunten was alleen het eerste doelpunt geen afstandsschot. 

Tijdens de pauze was het chaos in de kleedkamer, trainer en coach Wobbe was zich aan het klaarmaken voor de tweede helft. Aangezien het zo warm was in de hal zal dit geweest zijn als blessure preventie. De tweede helft  ging van start zoals we geëindigd waren voor de rust; met afstandsschoten. Drie keer op rij gingen de afstandsschoten door de korf tot KVW weer een kansje benutte 8-15.

Het publiek op de tribune werd getrakteerd op een wedstrijd vol van achter verdedigen en saai korfbal. Voor de flitsende acties was men vandaag niet gekomen, voor het saaie korfbal echter ook niet; er zaten drie toeschouwers op de grote tribune.
Toch werden er 33 goals gemaakt in het subtropische Leekse klimaat. Eindstand van deze laatste zaalwedstrijd van senioren 3 was 13-20.

Het derde heeft dit seizoen laten zien weerbaar te zijn door te winnen van kampioen CSL 5. Echter werd er ook met groot verschil verloren van KV Heerenveen.
Tijd om volwassen te worden en alle soorten tegenstander te kunnen verslaan. De melktandjes kunnen er uit, ruimte maken voor het volwassengebit. Op deze manier kan het derde zich vastbijten in de nieuwe competitie.

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer
20 apr.13:30Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A1Meer
20 apr.14:00Heerenveen 4 - It Fean / Boelenslaan 3Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Boelenslaan / It Fean MW1 - Noordenveld MW112 apr.15 - 12
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
Bekijk alle uitslagen

Agenda