Zaterdag 9 maart was de laatste thuiswedstrijd voor dit zaalseizoen in eigen Surventohal. DWA 2 was de tegenstander. De uitwedstrijd had twee gezichten, een goede eerste helft en een dramatische tweede helft. Wel gingen de punten mee naar huis. De coach had een korte bespreking, ‘it moat better as de twadde helte dêr’. Sander, Hendrik, Marrit en Inge in de aanval, LJ, Arjan, Elina en Margriet in de verdediging. Lisanne terug van lang blessureleed hield de bank met Stanley warm.

Al snel wist het 2e een gat te slaan van 4. Vooral verdedigend zat het in het begin goed dichtgetimmerd. Via 6-2 naar 8-4 werd er met 11-8 gerust. Na de rust kwam Lisanne in het veld voor Inge en iets later Stanley voor LJ. Het gat werd 6, 17-11, maar DWA kwam terug tot 17-14. Hierna gaf het 2e weer gas naar 21-14. Het gat van 7 bleef staan en de wedstrijd eindigde in 25-18, een mooie revanche voor de uitwedstrijd.

Gisteren de laatste zaalwedstrijd tegen Pallas. Thuis werd met een hele ander basis verloren van een effectiever en ervarener team. Vandaag in de aanval Frank, Stanley, Inge en Marrit, in de verdediging LJ, Sander, Elina en Lisanne. Met Hendrik als assistent en Arjan als enige wissel, was het wat karig. Maar door omstandigheden kan dat een keer gebeuren.

De start was voor Pallas 3-0. De tegenstander zou leuk gaan korfballen, maar achterverdedigen werd in één vak toch veelvuldig gedaan. Het 2e kwam langzaam beter in het spel door met name in het vak waar werd achterverdedigd, in de gelijk te gaan spelen 5-4. Vlak voor rust kwamen we zelfs op voorsprong 6-7. Sander en LJ waren namelijk ook strak gaan achterverdedigen en hier had Pallas veel moeite mee. Toch was het slot voor Pallas wat nog drie keer de korf wist te vinden 9-7. De tweede helft veranderde het speelbeeld niet, spannend werd het daardoor wel. Arjan kwam in het team voor Stanley. Het was voortdurend stuivertje-wisselen, tot Pallas een gaatje van 2 kreeg en deze tot het eind wist vast te houden 18-16. Zo eindigt het 2e op de vierde plaats in de competitie achter Pallas die evenzoveel punten heeft.

Nu maar snel het veld weer op. Daar wacht een nieuwe uitdaging, handhaving in de reserve 2e klasse.

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Datum Tijd Wedstrijd Meer
20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer