Met een aantal spelers uit andere teams ging de A1 afgelopen zaterdag op bezoek bij de hekkensluiter. Door ziekte binnen het team en het feit dat Inge ook nog bij het eerste zou spelen waren Pytsje, Sjoukje en Jorrit mee om een compleet team te vormen. Naar aanleiding van de vorige wedstrijd was het duidelijk dat er een hoop kansen lagen door het spel veel te verleggen en afwisselend statische en dynamische rebounds te pakken. In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat deze opdracht goed begrepen werd door de spelers. De kansen vlogen je om de oren.

Aanvallen met meer dan 10 kansen waren niet schaars. Meerdere keren werd de bal alweer terug gewonnen voordat deze het andere vak had bereikt. Kwam deze daar toch een keer, dan werd na maximaal 1 poging van de tegenstanders de bal weer terug gewonnen. Het enige wat nog ontbrak was scherpte in de afronding. Het duurde namelijk ondanks de vele kansen 7 minuten voordat er een 0-1 voorsprong op de klok stond. Dit betekende helaas niet het startsignaal voor meer doelpunten. Ondanks dat de roodhemden een duidelijk overwicht hadden in het spel, kwam VDDO zelfs op de 1-1 stand. De tweede aanval van It Fean / Boelenslaan kon makkelijker de korf vinden en bouwde de voorsprong uit. De gehele eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde; aanvallend een sterk overwicht met nog een te laag rendement en verdedigend weinig weggeven.  Dit leidde tot een 2-9 ruststand.
In de rust werd gehamerd op het meer loslaten van de aangeef positie en vanuit het spel de kansen dichter bij de korf te nemen. Dit zorgde er in de tweede helft voor dat er betere kansen werden genomen, met nog meer overwicht. In sommige aanvallen was het prijsschieten en kon binnen 5 meter van de korf maar blijven worden herhaald, wat uiteindelijk wel tot een goal leidde. Het rendement aan de kant van It Fean / Boelenslaan bleef echter laag. Aan de andere kant begon VDDO wat beter te schieten, maar bleef het aantal kansen voor ze laag. Dit zorgde ervoor dat het nooit een wedstrijd is geworden en de AVEK formatie gemakkelijk met een 7-21 eindstand de punten mee naar huis kon nemen. Ondanks het lage rendement weer een overtuigende overwinning.
Het nieuwe spel begint steeds meer vorm te krijgen en overtuigender te worden. Oude gewoontes worden meer losgelaten en hetgeen waar op getraind wordt komt steeds meer terug in het spel. Deze stijgende lijn in combinatie met de prestaties tijdens de wedstrijden zorgt ervoor dat tijdens de volgende wedstrijd het kampioenschap al veilig kan worden gesteld. Op zaterdag 11 maart speelt de A1 om 16:10 uur thuis tegen de nummer 2 uit de competitie, Invicta. De uitwedstrijd begon erg lastig, dus alle steun vanaf de tribune kan goed worden gebruikt!