Voor It Fean / Boelenslaan 1 begon afgelopen zaterdag het 2e deel van de zaalcompetitie en mocht er weer gespeeld worden tegen Stadskanaal. De uitwedstrijd was overtuigend met 13-33 gewonnen. It Fean / Boelenslaan begon de wedstrijd als koploper en het was zaak om richting de wedstrijd van komende zaterdag tegen mede koploper WSS geen steken te laten vallen. In de basis startte Joelle in plaats van de afwezige Shana.

It Fean / Boelenslaan begon goed aan de wedstrijd, creëerde veel kansen en wist al snel de 1e doelpunten te maken. Stadskanaal stopte veel energie in de wedstrijd en wist in het begin een aantal keren mee te scoren.
It Fean / Boelenslaan bleef echter, zonder  groots te spelen, regelmatig scoren en wist de voorsprong gestaag uit te bouwen naar een 15-6 ruststand.
In de rust werd aangegeven dat we streven moesten naar ook een goed rendement in de 2e helft en dat we onszelf moesten belonen in het afmaken van de vele kansen. Die we kregen.

De 2e helft liet echter It Fean / Boelenslaan zien dat meer tegen zichzelf speelde dan dat ze collectief de tegenstander probeerden stuk te spelen. Stadskanaal bleef met veel energie en inzet spelen en zo ontstond een 2e helft waarin het niveau van de wedstrijd naar beneden ging. Stadkanaal bleef gelijkwaardig mee scoren met It Fean / Boelenslaan en de thuisploeg miste de echte drive om de wedstrijd met een grote eindstand af te sluiten.
In de laatste 10 minuten werden Jorrit, Simon en Sannah nog ingebracht en deze lieten zien dat ze ook meer dan prima in het 1e mee konden spelen.
Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 21-13 overwinning. Ondanks het moeizame spel toch weer 21 goals.
Voor de wedstrijd van volgende week zullen we echter 2 helften op ons best moeten zijn om wederom van WSS te kunnen winnen.