Na de onnodige ruime nederlaag van vorige week moest It Fean / Boelenslaan afgelopen zaterdag aantreden tegen Zunobri uit Zuidhorn. De basisspelers waren allemaal weer beschikbaar en fit genoeg om te spelen. Voor It Fean / Boelenslaan was het zaak om tegen Zunobri weer het vertrouwen terug te krijgen in het scorend vermogen.

It Fean / Boelenslaan begon goed aan de wedstrijd. Er werden goede aanvallen neer gezet en het was Femke die meteen 2x raak wist te schieten. Meteen daarna wist de 2e aanval ook meteen de 0-3 op het scorebord te zetten. Hierna ontstond even een korte fase in de wedstrijd waarin de scherpte in de afronding ontbrak. Hierdoor wist Zunobri weer enigszins terug te komen in de wedstrijd.

It Fean / Boelenslaan herkende dit en ging met veel energie op zoek naar de goals. Beide vakken wisten nu met grote regelmaat te scoren en zo liep de voorsprong gestaag uit. Toch wist Zunobri ook hun goals te maken. Met name enkele prima afstandsschoten waarop It Fean / Boelenslaan te weinig druk gaf. Zo gingen beide ploegen rusten met een 8-17 ruststand.

In de rust werd er afgesproken dat er verdedigend meer druk op de bal gegeven moest worden, aanvallend wilden we weer gevarieerd aanvalsspel laten zien en ons rendement hoog houden.

In de 1e minuten na rust was het even zoeken naar de 1e goal. Verdedigend werd de tegenstander nu goed vast gezet en aanvallend werd er veel gecreëerd. Zo werd er ook de 2e helft met regelmaat gescoord en werd er verdedigend minder weg gegeven. It Fean / Boelenslaan wist de 2e helft ook nog 15 maal te scoren en kreeg verdedigend er nog maar 4 tegen. De wisselspelers Simon en Joelle kregen beide ook hun speeltijd en deden dit prima.

De einduitslag was een prima 12-32 overwinning waarbij er door bijna alle spelers werd gescoord.
Volgende week speelt de selectie weer een thuiswedstrijd. Het 1e speelt tegen Roreko en het 2e treedt aan tegen Flamingo’s 3.

• It Fean / Boelenslaan 1 - Roreko 1 om 18:30 uur
  • It Fean / Boelenslaan 2 - Flamingo’s 3 om17:20 uur