Nadat eerder dit seizoen DTS 3 met 17-9 werd verslagen op het veld, was nu DTS 4 het slachtoffer. Met opnieuw een bij elkaar geraapt team met een aantal zogenoemde AR en A2/A1 junioren was de bezetting met 7 om 7 groot vandaag. Dat maakt het wisselbeleid dan wel weer lastig.

Tot een 15 minuten was het een leuk opgaande wedstrijd voor beide teams: 4-4. Waar normaal vaak het Feanster kwartiertje in de derde helft zit, kwam die tijdens deze derby al in de eerste helft. Met snel een gat geslagen naar 8-4 konden we rustig richting de pauze spelen: 9-7.

Maar zoals dat vaak gaat in een derby is er veel strijd, DTS geeft niet snel op en komt na rust terug 9-8. Het zal toch niet?  En nee hoor 10 minuten later staat het 13-8 en is de wedstrijd wel gespeeld. Hier en daar wordt op elkaar en de scheids gemopperd, wat de wedstrijd aan DTS-kant niet ten goede kwam. De junioren deinzen niet meer terug voor de tegenstander, ook al hebben die vaak veel meer ervaring.

De scheidrechter floot de wedstrijd bij 18-12 in de 29e minuut van de 2e helft ten einde, weer een gedenkwaardige derby gewonnen.

20 apr.09:30It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F1Meer
20 apr.09:30Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E3Meer
20 apr.10:00It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B1Meer
20 apr.10:00Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E2Meer
20 apr.10:15Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D1Meer
20 apr.10:30It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E2Meer
20 apr.11:30It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A3Meer
20 apr.12:15Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C1Meer