Afgelopen zaterdag mocht It Fean / Boelenslaan 1 weer beginnen aan de nieuwe veldcompetitie. Na een voorbereiding waarin helaas ook enkele vervelende blessures te noteren waren, kon er nu toch weer om de punten gespeeld worden. Tegenstander was het talentvolle en jonge WWC uit Mantgum. Een interessante ontmoeting van 2 jonge ploegen die er samen een ongelooflijke spannende wedstrijd van maakten.

Het doel van It Fean / Boelenslaan 1 is om dit seizoen niet alleen leuk te spelen maar ook om het rendement te verhogen. Vorig seizoen creëerden we veel kansen maar vergaten we ons vaak te belonen. Gezien de voorbereiding waarin veel gescoord werd, zagen de vooruitzichten er goed uit.

In een gewijzigde opstelling, Marije Brouwer en de jonge en talentvolle Inge Miedema vervingen Shana v/d Meer en Femke Geertsma. Beide dames zouden een uitstekende wedstrijd spelen.

De wedstrijd begon met een snelle score voor beide ploegen. Hierna ontstond een boeiend kijkspel waarin er door beide ploegen veel energie in de wedstrijd werd gestopt. De duels waren stevig maar sportief.
Het was It Fean / Boelenslaan dat steeds een voorsprong wist te nemen in de 1e helft. Het lukte echter niet om in enkele fases van de 1e helft een gat groter dan 2 doelpunten te maken. Hierdoor wist WWC steeds terug te komen in de wedstrijd. Zo gingen beide ploegen rusten met een 10-10 gelijkspel.

Na de thee begon de wedstrijd weer met dezelfde energie als de 1e helft. Beide ploegen stopten weer veel energie in de wedstrijd om zo tot scoren te komen. Verdedigend werden er wederom scherpe duels uitgevochten. De goed leidende scheidsechter Wiegersma had echter de wedstrijd prima onder controle.
Het was echter WWC dat nu steeds een voorsprong wist te nemen en moest It Fean / Boelenslaan alle zeilen bijzetten om bij te blijven. Door hard te werken en blijven te proberen de juiste spelers in stelling te brengen, wist It Fean / Boelenslaan nu ook bij te blijven. Zo bleef de wedstrijd voor ook de neutrale toeschouwer een boeiend kijkspel.
In de laatste minuten stond er een 18-17 stand op het scorebord en moest It Fean / Boelenslaan nog 1x alles uit de kast halen om in deze gelijk opgaande wedstrijd een punt mee te nemen naar huis.
Het was Jan Boomsma die de verlossende gelijkmaker maakte. In de slotminuut waren er voor beide ploegen nog momenten om de overwinning binnen te slepen.
Bij 18-18 floot scheidsrechter Wiegersma voor het einde van de wedstrijd. Een boeiende wedstrijd met een terechte uitslag. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kunnen met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd.
Voor It Fean / Boelenslaan 1 en 2 is dit komende zaterdag 17 september thuis in Surhuisterveen. Tegenstander deze dag is Sparta Zevenhuizen dat ook met 18-18 gelijk heeft gespeeld tegen Harich.

De wedstrijden beginnen om 14:00 uur voor het 2e en om 15:30 uur voor het 1e team

Aangezien dat dit de 1e thuiswedstrijd is, willen we er een leuke middag voor iedereen van maken. Een springkussen voor de jongste jeugd en een gezellige barbecue voor iedereen die hier aan mee wil doen.