Na een goede partij tegen Spannum vorige week was het aan de EXPERT-formatie om deze week weer een goed resultaat neer te zetten. Het was bekend dat het lastig ging worden aangezien het vorige week allemaal van een leien dakje ging, en Spannum waarschijnlijk iets anders ging proberen deze week.

Nadat iedereen zijn warming-up gedaan had en lekker had ingeschoten werd de wedstrijd om 18:40 aangevangen. De wedstrijd kwam langzaam op gang, waardoor er na ruim 10 minuten spelen een stand van 1-1 op het scorebord stond. Hierna werd er iets meer gescoord, maar beide verdedigingen zaten redelijk dicht waardoor we met een stand van 5-8 de rust in gingen.

In de rust werd afgesproken om de aanvallen simpel op te zetten en lekker te blijven schieten, ondanks de motivatie om de wedstrijd weer om te draaien lukte dit niet. De schoten van de thuisploeg vielen niet, waardoor de achterstand niet gerepareerd kon worden. Uiteindelijk wist Spannum het verschil nog iets uit te bouwen, waardoor aan het eind van de wedstrijd de stand 9-14 was.

Ondanks het verlies deze week zal de EXPERT-formatie er volgende week alles aan doen om de punten uit Bolsward mee te nemen naar huis. Er zal om 20:10 gespeeld worden tegen Westergo 1.