Afgelopen zaterdag moest EXPERT-formatie aantreden tegen het goed draaiende DTS uit Surhuizum. Boelenslaan / It Fean dat nog op zoek is naar de 1e punten was goed voorbereid op deze derby. Het vele publiek zag een spannende en aantrekkelijke wedstrijd. Boelenslaan / It Fean begon scherp aan de wedstrijd. Verdedigend werd er veel druk gegeven op de scorende mensen van DTS. Aanvallend werd er goed gezocht naar de juiste kansen.

Boelenslaan / It Fean wist dan ook meteen in de 1e minuten een snelle 2-0 voorsprong te nemen. Hierna ontstond een fase waarin beide ploegen goede kansen kregen. De thuisploeg ging hier beter mee om en wist een gaatje van 4 punten op het scorebord te krijgen. In de slotfase van de 1e helft bleven beide ploegen volop strijden voor de kansen en wisten beide ploegen te scoren. De ploegen gingen de rust in met een 10-5 stand.

De 2e helft gaf DTS beter druk op de aanvallen van Boelenslaan / It Fean. Het was ook DTS dat de score na rust opende. Beide ploegen probeerden hierna met veel inzet de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch wist geen van beide ploegen de wedstrijd te kantelen of op slot te gooien. Boelenslaan / It Fean bleef de gehele 2e helft een voorsprong van 3 tot 4 doelpunten behouden. Beide coaches probeerden door enkele wissels het spelbeeld te veranderen. Het was Boelenslaan / It Fean dat uiteindelijk de wedstrijd wist te winnen. De 19-15 eindstand zorgde voor de 1e punten voor Boelenslaan / It Fean.

Volgende week speelt Boelenslaan / It Fean 1 een uitwedstrijd tegen Pallas 1 uit Leeuwarden. De wedstrijd begint om 15:30 uur.