Eindelijk na ruim 1,5 jaar mocht het weer, een echte competitiewedstrijd spelen tegen een echte tegenstander. Natuurlijk werd It Fean 3 door de KNKV benaderd om als een soort reclame/promotie team te fungeren in het komende seizoen. It Fean 3 laat namelijk al jaren zien dat fantastisch korfbal niks met leeftijd heeft te maken maar alles met spelers die elkaar blindelings kunnen vinden in het veld omdat ze allemaal spelinzicht hebben en hiermee prachtige dingen laten zien. Het 3e is een team dat bestaat uit een diversiteit aan mensen die de klappen van de zweep kennen, die het leven in alle ups en downs hebben mee gemaakt en juist daardoor een band met elkaar hebben die het gewone leven overstijgt. 

Natuurlijk was het dan ook logisch dat de KNKV bij dit team kwam om de edele korfbalsport te promoten. Als team hoefden we dan ook niet lang na te denken over deze rol en hebben we deze zware verantwoordelijkheid op ons opgenomen. 
Onze voorbereiding was als vanouds, gewoon de donderdag training annuleren om op zaterdag allemaal scherp aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat met de vele vijftigers in dit team enig preventief onderhoud  wel degelijk nodig is. Waar sommigen met enige regelmaat naar onze vriendin Michelle gaan om even stevig onder handen te worden genomen, zoeken anderen het in de fysieke uitdaging van het Tinder leven en een 3e gebruikt misschien de alcohol als smeermiddel om soepel te blijven. Wij oordelen niet! Accepteren elkaars eigenaardigheden en leven met het motto:  Fit zijn is een keus! De weg er naar toe is niet belangrijk.

Dan nu de wedstrijd: Flamingo’s 4, altijd leuke wedstrijden en gelukkig staan we vaak aan de goede kant van de score. Vandaag was niet anders. Met een sterke basis begonnen we aan de wedstrijd. Met de opdracht van de KNKV in ons achterhoofd begonnen we goed aan de wedstrijd. Met vloeiende combinaties waarbij het lijkt alsof er niet bewogen wordt, werd al snel een voorsprong genomen. De kunst om het gemakkelijk te laten lijken komt voort uit een jarenlange investering in onze tactische spelmomenten. Als een goed draaiende fabriek waarin alle onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn, benaderen wij de wedstrijd en het resultaat daarvan is een team dat bestaat uit individuele spelers die zich allemaal opofferen aan het teambelang.  Met een ruststand van 7-11 en een eindstand van 18-22 hebben we onze 1e punten weer binnen. De KNKV kan tevreden zijn, een wedstrijd met 40 goals is op zichzelf al reclame voor de sport. De wijze waarop is alleen voor enkelen weg gelegd. Respect voor mijn teamgenoten, samen hebben we weer plezier gehad en gaan we door waar we zijn geëindigd, het winnen van wedstrijden. 

Na de wedstrijd toch nog even een drankje gedaan. Even gezellig terug kijken op de wedstrijd, even de gedachten terug in de tijd. Hoe we er op kwamen weet ik niet, maar de serie “de Fabriek”  uit de jaren 80 kwam aan de orde en niet iedereen kende deze serie. Maar wij, de vijftigers, wisten waar het over ging. Met hoofdrolspelers Rudy Falkenhagen en Pleuni Touw als frontsoldaten, meenden wij raakvlakken te zien met ons, het 3e. Het 3e team een goed draaiende fabriek met alle intriges en emoties die er bij horen. Elk weekend weer zal korfballend Nederland op het puntje van zijn stoel zitten om te lezen over de volgende wedstrijd. Wie weet, moeten we een livestream serieus als optie nemen.  We willen toch niemand deze onderhoudende serie ontnemen?!

De volgende wedstrijd is uit tegen DTS 4 om 17:00 uur in Surhuizum, Derby time!!!!

Plaats reactie

Doe via deze knop een donatie voor realiseren nieuwe ontmoetingsruimte.

Donatie tbv nieuwbouw

Hoofdsponsor

Websponsoren

Datum Tijd Wedstrijd Meer
25 apr.20:15DWA/Argo/ROG MW3 - Boelenslaan / It Fean MW1Meer
Bekijk volledig programma
Wedstrijd Datum Uitslag
Oerterp/VKC MW1 - Boelenslaan / It Fean MW117 apr.4 - 8
It Fean / Boelenslaan F1 - Harkema F120 apr.10 - 12
Oerterp E1 - It Fean / Boelenslaan E320 apr.6 - 4 (0 - 0)
It Fean / Boelenslaan B1 - DTL B120 apr.5 - 7
Harkema E1 - It Fean / Boelenslaan E220 apr.18 - 4 (4 - 2)
Harkema D1 - Boelenslaan / It Fean D120 apr.4 - 9
It Fean / Boelenslaan E1 - Wêz Warber en Fluch E220 apr.6 - 4 (1 - 3)
It Fean / Boelenslaan A2 - Drachten/Van der Wiel A320 apr.21 - 12
Wêz Warber en Fluch/Pallas '08_thebagstore.nl C1 - Boelenslaan / It Fean C120 apr.5 - 2
Invicta/Frigro A1 - It Fean / Boelenslaan A120 apr.11 - 9
Bekijk alle uitslagen

Agenda