Zaterdag 10 oktober moesten we naar Drachten. De laatste en beslissende wedstrijd van het veld seizoen. Boelenslaan / It Fean kon gedeeltelijk eerste worden. Boelenslaan / It Fean moest winnen, anders werd Drachten alleen kampioen.

De tegenpartij scoorde al snel met een inloopbal 1-0. Vrij snel er achteraan kregen we een strafworp tegen. Deze werd gemist. Stefan kreeg een paar minuten later ook een strafworp en deze zat 1-1. We wisselden van vak. De tegenpartij had het tempo flink hoog liggen, ze kregen weer een kans en scoorden 2-1. Bijna aan het einde van de eerste helft kreeg tegenpartij wederom een strafworp 3-1.

In de rust hebben Simon en Anna het team waarschijnlijk een peptalk gegeven, want de tweede helft zette Boelenslaan / It Fean flink vaart. Johannes werd gewisseld voor René en Nynke moest alvast warmlopen.

Stefan maakte al snel de 3-2. Even later krijg hij weer een mooie kans, maar de scheids gaf aan dat het verdedigd was. Na een paar keer weer proberen lukte het Stefan nu wel om de gelijkmaker te maken 3-3. Wat was het spannend. Zo ook voor de ouders op de kant. Na een mooi afstand schot van Jildau werd het 3-4. Al snel daarna maakt Stefan de vijfde goal, 3-5.

Nynke was genoeg warmgelopen en werd gewisseld voor Dewi. Het tempo en bal bezit van de tegenpartij ging omhoog, door een afstandsschot van Drachten werd het 4-5. Wat was het spannend. De verdediging van Boelenslaan / It Fean was sterk. Simon vroeg de scheids om een nieuwe wissel, Johannes kwam er weer in en Eva ging eruit. We hebben nog een paar hele mooie kansen gehad, maar de bal ging er helaas niet in.

De scheids gaf ons weer een strafworp tegen. Het werd 5-5. De spanning was om te snijden. Je merkte het ook aan de ouders van Boelenslaan / It Fean, want de tegenpartij mocht er niet bij zijn, maar stiekem stonden ze wel achter de heg. Ook de coaches van de tegenpartij riepen alleen nog maar: “rond spelen, meer niet doen”. De scheids gaf aan nog 1 minuut speeltijd. Het balbezit was voor ons, maar het lukte helaas niet meer om te scoren. De eindstand werd 5-5. De teleurstelling was merkbaar bij ons. Wij feliciteerden Drachten met hun 1e plaats!

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!