Na weer een enerverende wedstrijd vol mollenstreken van het derde mocht het tweede aantreden tegen Flamingo’s 3. Gezien het blessureleed binnen de selectie, ging de verjonging van het tweede van vorige week nog een stapje verder. Met drie 15 jarigen binnen de lijnen, werd de gemiddelde leeftijd door pake en coach flink omhoog gehaald. In de aanval de beide meiden van B1 Elisa en Inge met Roan en Jille. In de verdediging good old Remco, Jorrit, Femke en Stella. De stoeltjes werden warm gehouden door Piet Jan, van blessure terugkomende Simon, en de jonge dames van het 3e Petra en Gea. Henk Kempenaar was voor de gelegenheid coach. Zou deze gok met zo’n jong team goed uit gaan pakken?

De wedstrijd begon gelijk vol strijd van beide kanten, Flamingo’s opende de score. Het antwoord liet niet lang op zich wachten na een mooie vrij bal en Femke die van afstand scoorde. Coach zat lekker in de wedstrijd en scoorde zijn 2e en 3e 2-4. Het gaatje van 2 bleef nog even op het scorebord door een afstander van Jorrit. Maar langzaam kwam Flamingo’s in hun ritme en werden iets feller. Met name bij de korf werd het 2e te vaak afgetroefd, zowel op de afvang als het voorkomen van de tegenstander. Henk hamerde erop de korf eerst goed te bezetten en daarna tot schot te komen. De tegenstander van Remco had zijn 5 minutes of fame en wist 4 keer te scoren. Het gaatje van 2 was omgedraaid. Inmiddels was Simon ingevallen voor Jorrit die door zijn enkel was gegaan. Nog een blessure? Stella wist net voor rust nog een doorloopbal te maken waardoor het gat niet onoverbrugbaar was, 9-7.

In de rust bleef Henk hameren op eerder genoemde feiten, maar coach staarde alleen maar naar de parkeerplaats. Waar bleven ze nu? Ja vijf spelers van het 2e waren bij het 1e geweest en zouden zo snel mogelijk na die wedstrijd naar Buitenpost komen van uit Joure. Misschien iets sneller dan 100 km per uur op de snelweg. Ze waren mooi op tijd, gelukkig.

Elisa en Inge hebben een goede eerste wedstrijd gespeeld binnen de selectie en zijn altijd welkom. Na enkele minuten in de 2e helft kwamen Sannah en Marije hen vervangen. LJ kwam in het veld voor de moegestreden Remco. Na een 11-8 tussenstand begon het 2e aan een inhaalrace met belangrijke doelpunten van LJ, coach en Marije, zo werd de stand gelijk getrokken 11-11. Zat de winst er nog in? Femke begon ook weer te scoren en LJ bleef ook maar gaan 11-13. Joëlle kwam in het veld voor Stella. Flamingo’s gaf zich nog niet gewonnen en kwam terug tot 13-13. De laatste fase in de wedstrijd was aangebroken. Op karakter scoorden Femke en LJ hun 3e van de wedstrijd. Ook Sannah bekroonde haar invalbeurt met haar 2e van afstand en de wedstrijd was gespeeld. Op professionele wijze werden de laatste minuten uitgespeeld. De promovendus blijft ongeslagen. Vol trots stapten we van het veld om de overwinning te vieren.

Elisa, Inge, Jorrit, Piet Jan, Petra en Gea hartelijk bedankt. En natuurlijk niet te vergeten onze invalcoach en mollende Henk. Zaterdag wordt de competitie vervolgd tegen Vlug en Vaardig / Quick ’21 3 om 17:00 uur in Garyp. We hopen andermaal op een spannende wedstrijd die we winnend weten af te sluiten.