Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd in de tweede competitie helft voor het Keurslager achttal op het programma. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen van Oerterp/VKC 2. Wat opviel is dat ze ook van het jonge AVO hadden verloren. Misschien hadden ze het moeilijk tegen jonge dynamische tegenstanders. In de aanval Daniël, Simon, Thamara en Sannah, verdediging Remco, Jelmer, Femke en Stella. Op de bank ‘good old’ Roan en Elske. De coach gaf aan fel te starten en proberen zo snel mogelijk een gat te slaan.

Bij de opstelling bleek dat beide teams een aantal andere spelers in de basis hadden te staan. Hoe zou dit invloed hebben op de wedstrijd? Na 30 seconden een op het eerste gezicht ernstige blessure voor Thamara aan haar knie, we hopen allemaal dat ze snel terug is en wensen haar beterschap. Zo werd het spelbeeld gelijk iets veranderd en de coach werd er wel wat van uit zijn veld geslagen. Het verwachtte begin bleef uit, het baltempo bij het tweede was te laag om het de tegenstander  moeilijk te maken. De wedstrijd ging gelijk op. Remco had vandaag een slimme tegenstander die het spel goed zag en zijn kansen vooral de eerste helft goed afmaakte. Het tweede punt wat de tegenstander slim deed was blok zetten onder de korf, wat niet volgens de regels is. De scheidrechter liet het echter gewoon doorgaan. It Fean / Boelenslaan kreeg wel de meeste kansen, maar veel ballen draaiden de korf helaas weer uit. Bij rust was er wel de minimale voorsprong van 7-8.

In de rust werd besproken iets dynamischer te gaan korfballen, waardoor met name het vak van Remco betere afvang zou krijgen. De coach attendeerde de scheidsrechter nog even op het blok onder de korf, hij zou er op letten!

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, met slimmigheden van Oerterp/VKC tegenover de vele kansen van het tweede. Al snel kwam de tegenstander op een voorsprong en moest het team het gat zien te dichten. Het baltempo was helaas nog steeds te laag om de tegenstander te breken. Wat de supporters wel zagen waren de mooie ballen en kansen die het tweede wel wisten af te maken. In de laatste minuut leek Sannah met een doorloopbal de gelijkmaker te maken, maar de scheidrechter floot helaas al voor lopen met de bal, voordat ze die in de handen had. Natuurlijk is de frustratie dan na de wedstrijd van alle kanten groot. Maar dan vergeten we wel dat de tegenstander op het veld bovenaan staat in de 3e klasse en wij een jong team zijn. Deze competitie is ontzettend spannend en er valt veel te leren. Zo ook vandaag, de slimmigheid wint van de dynamiek.

Komende zaterdag spelen we thuis 17:20 tegen een voor ons lastige tegenstander Parabool 6, komt allen kijken naar de spannende hervatting van onze competitie. Het kampioenschap is trouwens nog steeds niet verloren.