Zaterdag 11 januari de eerste wedstrijd van 2020. Op naar Grou voor uitwedstrijd tegen Mid-Fryslan. De eerste 4 wedstrijden waren allemaal verloren. De eerste 2 kansloos maarden trad de verbetering al in. Uit tegen Wordt Kwiek ongelukkig verloren en uit tegen De Pein de punten weggegeven. Voor de wedstrijd werd op een aantal punten gehamerd; verdedigend lef tonen door druk te geven en elkaar goed te coachen.  Aanvallend met name snel spel waarbij de nadruk werd gegeven aan bewegen zonder bal. Daarnaast werd aan de spelers aangegeven dat ze durf moesten tonen door het schot te nemen.

Het begin was duidelijk voor It Fean / Boelenslaan. Een snelle voorsprong en eigenlijk geen kansen weggeven. Toch kregen we het niet voor elkaar om de 0-2 te pakken. Na de 1-1 kregen we het lastiger. We kwamen achter en na een lange doelpuntloze periode waarbij de aanval het lukte om goede kansen te versieren. Toch werd het 2-2 en dachten we de voorsprong daarna te kunnen pakken. Toch was het onze tegenstander die snel 2x scoorde. Het was 4-2 en zoals afgesproken wisselden we een compleet vak. Helaas pakte dit eerst verkeerd uit en kwamen we 6-2 achter. Hierna kwamen we terug. Het vak wat erin was gekomen liet goed spel zien en als snel werd het 6-4 en was het rust.

In de rust werd aangegeven dat we beslist niet kansloos waren, werden tips gegeven hoe we in de korfzone eventueel gebruik konden maken van 1 heer van de tegenstander die overtredingen maakte. We starten overtuigend na de rust. Voordat publiek in de gaten had dat wedstrijd was begonnen stond het 6-5 en direct daarna de 6-6. 

Toen we ook direct daarna de 6-7 maakten leek de tegenstander op de rug te liggen. Helaas lukte het ons net niet om de 6-8 te maken en na de 7-7 werd het 8-8. De spanning steeg en beide teams gingen toch vol voor de winst. Mid Fryslan leek aan het langste eind te trekken toen ze enkele minuten voor tijd op 10-8 kwamen maar enkele goede aanvallen later was het 10-10. Over en weer nog enkele goede kansen maar uiteindelijk was de 10-10 een terechte uitslag.
Het team heeft laten zien dat ze wilden, er beleving was en dat ze baalden van het gelijkspel. Genoeg redenen om positief vooruit te kijken.
De korf werd doorboord door: Jorrit, 3x, Franke, 2x, Mette-Marit 2x, Elina en Jelmer en Laura allen 1x.
 

Plaats reactie

Hoofdsponsor

Websponsoren

FacebookFeedTwitterYoutube

Agenda

Twitter

Schrijf een tweet met de hashtag #kvitfean en je tweet verschijnt hierboven!