Zaterdag 26 oktober stond alweer de returnwedstrijd tussen Boelenslaan / It Fean en Sparta op het programma. De eerste wedstrijd was een spannende pot geweest die Sparta in de laatste minuten binnen sleepte. Dit beloofde een spannende return te worden in Zevenhuizen, daar ook beide teams de punten goed konden gebruiken. Sparta om aansluiting te houden bij de top 3 en Boelenslaan / It Fean om uit de degradatie zone te blijven. Helaas was het niveauverschil direct van begin af aan te groot en bleven de punten in Zevenhuizen.

Zoals wel vaker het probleem is dit seizoen bij de EXPERT-formatie leek het alsof de tegenstander 5 minuten eerder aan de wedstrijd is begonnen, want binnen 5 minuten stond er een stand van 5-0 op het scorebord. Gelukkig wisten beide Jannen een keer te scoren en bleef er aansluiting. Echter kon de ploeg het verdedigend niet onder controle krijgen en liep de thuisploeg uit naar een 9-2 stand. Middels een strafworp van Jan V en een afstander van Lubbert-Jan konden de gasten de score nog verdubbelen, maar de zeer zuivere Spartanen bleven het vizier scherp houden en liepen uit tot een 12-4 tussenstand in de pauze.

In de pauze hamerde trainer Ron Berkenbosch erop dat de ploeg zichzelf moest belonen, kansen werden er wel gecreëerd maar de afronding bleef achter. Deze motiverende woorden bleken te helpen, want met 2 goals kwamen de gasten goed uit de kleedkamer, Sparta scoorde mee, maar Boelenslaan / It Fean had in de beginfase de overhand en wist de achterstand terug te brengen naar een 15-9 tussenstand. Tot een stand van 18-12 bleven de ploegen om en om scoren en hield Sparta dus genoeg marge. Vanaf dat moment zetten zij de motor weer even aan en liepen ze uit naar een 22-13 eindstand en dus een ruime overwinning.

Gelukkig voor Boelenslaan / It Fean lieten ook concurrenten DTS en NQL de punten liggen en is er volgende week een belangrijke laatste wedstrijd voor Boelenslaan / It Fean, de inhaalwedstrijd tegen NQL in Burdaard. Indien de weergoden ons goed gezind zijn wordt deze wedstrijd gespeeld om 16.00 uur. Daarvoor speelt ons uitstekende spelende 2e om 14.30 uur ook tegen NQL in Burdaard. Komt allen!