Zaterdag 21 september was de derby van het noorden: It Fean / Boelenslaan 1 tegen DTS 1. Met gezonde spanning begonnen we aan dit avontuur. Het publiek was door het mooie weer met velen komen kijken naar wat een zinderende wedstrijd bleek te zijn.

We begonnen aanvalend en verdedigend sterk. Jan van der Veen scoorde de eerste 1-0 voor. Al snel kwam DTS op een gelijke stand en zelfs voor. Gelukkig kon de EXPERT-formatie met een scorende Jan Boomsma de stand gelijk trekken naar 2-2. De eerste helft bleek dat de teams gelijkwaardig waren, na een gemiste strafworp van DTS vond Grietje ook 2 x de korf. Echter in het slot van de eerste helft kon DTS toch beter dan ons de korf vinden. Ruststand was dan ook 6-9.

De EXPERT-formatie moest in de 2e helft de wedstrijd naar zich toetrekken. Wederom namen de Jannen het team mee op sleeptouw. Het werd 10-10 door Lubbert-Jan. Het team begon vertrouwen te krijgen en wederom miste DTS de strafworpen. Dit gaf moed! Joëlle kwam in het team voor een goed spelende Nynke en zo ook Stanley voor Simon.

In de slotfase was de stand 16-16 met nog 2 minuten op de klok! Stanley wist de korf nog 1x te vinden en bepaalde daarmee de derby op een eindstand van 17-16, de punten zijn binnen. Super!